Iszonyú hőség tarolja le Magyarországot: erre a 4 megyére vörösriasztást adtak ki, ezt mindenki meg fogja érezni

Pénzcentrum2024. augusztus 13. 07:56

Az ország északi megyéiben kedden 25 fok környékén vagy kicsivel felette, míg a középső és a déli országrészben 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, a Dél-Alföldön már elérheti a 29 fokot is az átlaghőmérséklet - közölte a HungaroMet. A Dunántúl nyugati és északi részein néhol fordulhat elő zivatar, de az Északi-középhegységben sem lehet teljesen kizárni a kialakulásukat. Zivatarok környezetében előfordulhat erős, esetleg viharos széllökés (ált. 50-70 km/h), felhőszakadás-szerű csapadék (15-25 mm, esetleg > 25 mm), jégeső (jellemzően < 2 cm).

Kedden napos időben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Hazánk északnyugati, esetleg északi részén néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet, sőt viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32 és 37 fok között várható, ennél kevésbé meleg északkeleten, forróbb idő a Dél-Alföldön lehet, ott egy-egy helyen 40 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet. Késő estére 23 és 29 fok közé hűl le a levegő. 

Ma este általában derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk. A Dunántúl nyugati, délnyugati részén időszakosan több lehet a felhő, ott kis eséllyel előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 17 és 23 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal hűvösebb lehet. 

Kedden Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban legmagasabb, harmadfokú veszélyjelzés van érvényben, magas középhőmérséklet miatt.

Szerdán napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő mellett. Általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordul elő. Mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra 31 és 40 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz kevésbé meleg az idő. A hőség tehát tovább fokozódik és egyre több megyében lép érvénybe másodfokú riasztás is a hőség miatt:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésben lesz részünk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A keleti, majd az északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödhet. A minimum-hőmérséklet általában 18 és 24 fok között valószínű, északkeleten hűvösebb is lehet. A maximum 33 és 40 fok között alakul. Emiatt már nemcsak Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban, hanem Baranyában és Tolnában is harmadfokú veszélyjelzés lép érvénybe!

Pénteken napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatar környékén lehetnek erős lökések. A hajnali 15, 24 fokról 33 és 40 fok közé melegszik fel a levegő. A tartós meleg az északi tájak kivételével mindenhol veszélyt jelenthet.

Címkék:
szél, hőség, hőmérséklet, zivatar, zápor, hőségriasztás, hőségriadó, veszélyjelzés, zivatarok,