Még mindig áll a bál Törőcsik Mari hagyatéka körül: így hullik szét a Nemzet Színészének családja

Pénzcentrum2024. augusztus 9. 20:45

Törőcsik Mari fogadott fia, Son kendőzetlen őszinteséggel vallott arról, hogy az anyukája halála óta nem tart össze a családjuk. Beismerte, hogy nem is találkozott a rokonaival 2021 óta, sőt, a színésznő velemi házába sem tette be a lábát. Nem titkolta, elszomorítónak tartja, ha vendégház lesz az otthonából - írta meg a blikk.hu.

Már több mint három éve, hogy Törőcsik Mari nincs köztünk, aki 2021 áprilisában távozott az élők sorából hosszan tartó betegeskedése után. A halálát követően a velemi házát lányára, Terézre hagyta, aki nemhogy nem költözött be az ingatlanba, de nem is nagyon foglalkozott vele. Több év után azonban - miután elcsomagolták a színésznő holmijait - eladásra került az egykori háza.

Mivel egy ottani falusi turizmussal foglalkozó lakos vette meg a korábban 69 millióért hirdetett otthont, a helyiek kiborultak, mert attól tartanak, vendégház lesz a Nemzet Színészének ingatlanjából. Az új tulajdonos a kapura egy hirdetőtáblát is kirakott, melyen kiadó szobákat reklámozott a környéken. 

Anyám szomszédja mondta nekem, hogy aki megvette a házat, szobák kiadásával foglalkozik. A kapun kint is volt egy ilyen hirdetés, de aztán pár nappal később eltüntették onnan. Nem tudom, hogy ez lesz-e hosszú távon a terv házzal kapcsolatban; én csak remélni tudom, hogy nem...

- fejtette ki a fiú

Fény derült arra is, hogy 2021 óta nem találkozott családtagjaival és ráadásul még sosem járt Velemben azóta.

Mióta anyám meghalt, én nem tettem be a lábam abba házba és sajnos családtagokkal sem találkoztam. Mivel Terézé volt az ingatlan tulajdonjoga így nyilvánvalóan beleszólásom sem volt az eladással kapcsolatban. Őszintén mondhatom nagyon elszomorítónak tartom ezt az egész helyzetet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- mondta el.

Hozzátette, hogy jelenleg nincs napirenden számára a visszatérés Velembe, de minden nap eszébe jut elhunyt édesanyja és emlékei mindig vele maradnak.

 

Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Címkék:
család, öröklés, tragédia, törőcsik mari, nemzet színésze,