Szomorú történet, ez lett Törőcsik Mari szeretett otthonának a sorsa: kiakadtak a velemi szomszédok

Blikk2024. augusztus 7. 17:55

Több mint három évvel Törőcsik Mari halála után elkelt a színésznő velemi otthona. Hosszú ideig nem talált gazdára az ingatlan, de nemrégiben egy helyi lakos vásárolta meg. Az eladás azonban máris felkavarta a helyiek életét - számolt be a Blikk.

Törőcsik Mari 2021 áprilisában hunyt el, miután hosszasan küzdött betegségével. A Jászai Mari-díjas színésznő élete legszebb napjait töltötte velemi otthonában, amelyet még 2014-ben ajándékozott lányának, Teréznek. Teréz azonban nem gondozta az ingatlant, és édesanyja halála után sem költözött oda.

A körülbelül 140 négyzetméteres, régi parasztházból átalakított lakóépületet legutóbbi információk szerint 69 millió forintért árulták. A négyszobás, kétzuhanyzós fürdőszobával, két konyhával, külön kazánházzal és boltíves pincével rendelkező házat sokáig senki sem vásárolta meg. Most azonban kiderült, hogy egy velemi lakos vette meg az ingatlant, aki falusi turizmusból él és a közelben több kiadó szobája is van.

Az új tulajdonos rendbe hozta a tetőt, kimeszeltette a házat és gondozni kezdte a kertet. Egyelőre nem tudni, milyen sors vár Törőcsik Mari korábbi lakhelyére; lehetséges, hogy az ingatlanban is kiad majd szobákat. A népszerű színésznő emlékét már csak a falak őrzik: díjai, férje Maár Gyula festményei, a Körhinta bekeretezett cannes-i plakátja és személyes tárgyai új helyre kerültek.

Gyermeke Teréz és párja Zoltán szinte üresen adták el az otthont. Nemrég megtévesztő hirdetés került ki az ingatlan kapujára: kiadó szállásokat és telefonszámokat tüntettek fel rajta. Az arra járók könnyen azt hihették, hogy Törőcsik Mari egykori otthonából vendégház lett volna. Az új tulajdonos azonban csak a környékbeli kiadó szobáit hirdette így. A hirdetés mára már lekerült a bejáratról – tudta meg a Story magazin.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az események felbolygatták Velem életét; sokan kíváncsiak arra, mi lesz Törőcsik Mari egykori otthonának sorsa.

Címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

 

Címkék:
ingatlan, halál, színész, haláleset, kiadó, színésznő,