Itt az újabb posta bezárási hullám: rengeteg kistelepülésen szűnik meg a hivatal egy tollvonással

Pénzcentrum2024. augusztus 1. 19:10

Augusztus elsejei hatállyal országszerte megközelítőleg 100 postahivatal fizetéséről döntött a Magyar Posta - tudósított a 24.hu. A lépés következményeként számos postai dolgozó veszíti el a munkáját - tudta meg a lap. Elsősorban kistelepüléseken került lakat a hivatalokra, de az érintett körben budapesti postahivatal is van.

Két napja folyamatosan érkeznek a dolgozói bejegyzések a "Postások" Facebook-csoportban, amelyek újonnan bezáró postahivatalokról adnak hírt. Jellemzően 1500 fő alatti kistelepüléseket nevesítenek, egyebek közt Lad, Sonkád, Ecseg, Csokvaomány, Szigetbecse, Homokszentgyörgy, Zalahaláp, Pusztazámor, Pécsely és Sáregres postahivatala zárt be.

Dolgozói becslések szerint mintegy 90-100 postahivatal zárt be országszerte. A Magyar Posta Zrt. hivatalosan semmit nem kommunikált az ügyről. A lap már szerdán megkereste a cég sajtóosztályát, de csütörtök délutánig semmilyen reakció nem érkezett tőlük. Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke megerősítette a 24.hu-nak: "A lakat alá kerülő hivatalok között elsősorban kistelepüléseken lévő posták vannak."

Címkék:
otthon, posta, magyarország, magyar posta, magyar, bezárás, kistelepülés, postahivatalok, bezárások,