Itt a várva várt lehűlés: több fokkal csökken a hőmérséklet ezekben a megyékben

Pénzcentrum2024. július 24. 10:10

Szerdán hidegfront érkezik, amely mögött több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, melyeket felhőszakadás kísérhet. A hét második felében lassan megnyugszik felettünk a légkör, de ismét melegebb léghullámok érkeznek, fokozódik a nappali felmelegedés - írja a HungaroMet.

Szerdán északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Zápor, zivatar legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt. Ma sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében szintén viharossá fokozódhat átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán éjjel és csütörtök hajnalban az ország döntő részén derült lesz az ég, de észak, északnyugat felől sodródhatnak felhők fölénk, így lesznek felhős körzetek is. Este legkésőbb északkeleten, keleten is megszűnik a zivatartevékenység, ezt követően legfeljebb elvétve lehet zápor. Az északi, északnyugati szél hajnalra átmenetileg jelentősen veszít erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, de az északkeleti hidegre hajlamos szélcsendes helyeken ennél hűvösebb lesz. 

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Főleg hazánk északkeleti felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél több helyütt újból megerősödik. A csúcshőmérséklet 24, 29 fok között alakul. 

Pénteken napos időre számíthatunk, főleg a Dunától keletre gomolyfelhőkkel, egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. Hajnalban 10, 18, délután 26, 31 fok valószínű.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Szombaton nagyrészt derült, napos, száraz időben lesz részünk. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de a Kisalföldön néhol erős lökések kísérhetik a déli szelet. A hőmérséklet hajnalban 12, 20, délután 28, 34 fok között alakul. 

Vasárnap nagyrészt derült, napos idő várható, majd éjszakára több felhő érkezhet északnyugat felől. Csapadék estig nem valószínű. A déli, estétől a Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 14, 22, délután 31, 36 fok között várható.

Címkék:
szél, szélvihar, időjárás, magyarország, hőmérséklet, zivatar, zápor, időjárás előrejelzés, széllökés, széllökések, időjárás jelentés,