Kiszivárgott, így áll a Karácsony-Vitézy csata az újraszámlálás első napja után: ki lesz a főpolgármester?

Pénzcentrum2024. július 10. 08:59

Minimálisan nőtt Karácsony Gergely előnye Vitézy Dáviddal szemben a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása közben.

A szavazatok egyötödének újraszámlálása után minimálisan nőtt Karácsony Gergely előnye a főpolgármester-választáson - írta ki a Facebook-oldalára a másik jelölt, Vitézy Dávid.

Eddig több, mint 150 szavazókörben legalább 270 szavazat minősítése változott a főpolgármester-választásra leadott voksok újraszámlálása következtében - számolt be Vitézy Dávid. Mint írta: voltak Vitézy-szavazatok a Karácsony-kötegekben és fordítva, valamint voltak nyilvánvalóan érvénytelen szavazatok, melyeket valamiért tévedésből érvényesnek számoltak.

A főpolgármester-választás végeredményére az újraszámlálásnak eddig a Vitézy-stáb információi szerint nem volt hatása, még minimálisan nőtt is Karácsony Gergely (eredetileg 41 szavazatos) előnye az első napon. A számlálás szerdán és csütörtökön folytatódik, pénteken hirdethetik ki a végleges eredményt.

Címlapkép: Máthé Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
otthon, Budapest, vitézy, választás, fővárosi önkormányzat, főpolgármester, karácsony gergely, vitézy dávid, önkormányzati választás,