Fillérekért kínál telkeket egy balatoni település: íme a feltételek, sokan járhatnak jól

Pénzcentrum2024. július 10. 09:37

Egyre rosszabb a demográfiai helyzet egy balatoni településen, viszont a vezetők ötlete szerint ezt lehet orvosolni, és meg is próbálják.

Folyamatosan elöregedik a lakosság, ezért a fiatalokat csábítaná a településre Balatonszentgyörgy vezetése - erről a város vezetői maguk beszéltek a Somogy Online-nak. A polgármester belengette, hogy a most kezdődő önkormányzati ciklusban megnyitnának egy olyan utcát, ahol kedvezményes árú telkeket tartananak fenn, ezt pedig fiataloknak adnák.

A polgármester, Farkas László Nándor szerint erre azért is van szükség, mert ugyan folyamatosan jönnek új betelepülők, de ők jellemzően idősebbek, és sok közöttük a külföldi is.

Nemrég vizsgáltam meg a statisztikáinkat, és ezek szerint a 60 év feletti korosztály 38 százalékát adja a lakosságnak. A tervezett intézkedéseinkkel enyhítenénk a helyzeten. Az új ciklusban új utcát nyitnánk, ahol kizárólag fiataloknak kedvezményes telkeket biztosítanánk. Az oda vezető utat már megépítettük, de még külterület, ám hamarosan belterületbe vonhatjuk az érintett területet a rendezési terv alapján

- mondta a település vezetője.

Címkék:
Balaton, egyedülálló, kedvezmény, magyar, demográfia, magyarok, fiatalok, élethelyzet, kedvezmények,