Nincs víz a fővárosi agglomeráció egy településén: a vízhiányra kánikulában is érdemes felkészülni

Pénzcentrum2024. július 8. 13:18

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy nagy átmérőjű töltővezetéken bekövetkezett csőtörés miatt AZ IVÓVÍZ-SZOLGÁLTATÁS SZÜNETEL Pilisborosjenőn, az Ezüsthegy településrészen. Munkatársaink megfeszített erővel dolgoznak a hibaelhárításon" - közölte a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt (DMRV) a Facebookon.

A DMRV korábbi posztjában azt közölte, hogy HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzési adatai alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlására, dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2024. július 7-én (vasárnap) 00:00 órától 2024. július 12-én (szombat) 24.00 óráig ismét III. fokú hőségriasztást adott ki, az ország egész területére vonatkozóan. A társaság felkészült erre a helyzetre.

"Szakembereink fokozottan felügyelik az ivóvíz-ellátó rendszereket, folyamatosan nyomon követik a tárolómedencék töltöttségi szintjeit, a kutak vízkivételi kapacitásait. Munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy az esetlegesen kialakuló üzemzavarokat a lehető leggyorsabban elhárítsák, az ehhez szükséges technikai és humán erőforrások rendelkezésre állnak" - közölték.

Címkék:
otthon, víz, duna, vízhiány, vízközmű, ivóvíz, agglomeráció, vízművek,