Itt a friss előrejelzés: még kitart a lehűlés, de hamarosan visszatérhet a kánikula

Pénzcentrum2024. július 3. 07:51

Szerdán napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés és főként keleten sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti és a nyugati határ közelében kevesebbet süthet a nap. Az Alpokalján és a Salgótarján-Szeged vonalban néhol kialakulhatnak záporok, másutt nem valószínű csapadék - írja a HungaroMet. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk, egy-egy helyen átmenetileg erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő. 

Szerda este többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Elvétve előfordulhat zápor. Az északnyugati, északi szél jellemzően gyenge, mérsékelt marad, az Észak-Dunántúlon hajnalban megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar előfordulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A délutáni órákban 24, 29 fokot olvashatunk le a hőmérőkről. 

Pénteken a napsütést nyugatról kelet felé vonuló, időnként vastagabb felhőtömbök zavarhatják, szűrhetik, azonban gyenge zápor is legfeljebb elvétve fordulhat elő. Az északnyugati, nyugati szél a délnyugati tájak kivételéve nagyobb területen megélénkül. Hajnalban 9, 18, délután 25, 31 fokot mérhetünk. 

Szombaton napos, fátyolfelhős, száraz idő várható többfelé élénk, néhol erős déli, délkeleti szél mellett. A hajnali 11, 19 fokról délutánra 29 és 34 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vasárnap már az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Utóbbiak az ország északi, északnyugati tájain néhol magasabbra törhetnek, és arrafelé néhány zápor, zivatar már lehet. Nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések a déli, délkeleti szelet. A hajnali 15, 23 fokról a délutáni órákra 31 és 36 fok közé melegszik fel a levegő.

Címkék:
szél, szélvihar, időjárás, hőmérséklet, zápor, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés,