Fontos rezsibejelentést tett az MVM: rengeteg háztartás villanyszámláját érinti, erre figyelni kell

Pénzcentrum2024. június 27. 14:14

2024. június 30-án újabb mérföldkőhöz érkezik az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. Az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadásával Magyarországon az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást már ez a cég nyújtja, így egyszerűbbé, kényelmesebbé válik az energiaügyek intézése az ügyfelek számára. A villamos energia ára nem változik, az áramellátás továbbra is zavartalanul biztosított, az E.ON-tól érkező ügyfeleknek szerződésükkel nincs teendőjük.

Az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállással jár az átadó és a fogadó rendszer oldalán is. Emiatt az áramügyintézés korlátozottan lesz elérhető az E.ON-tól érkező ügyfeleknek 2024. június 28-ától, valamint az MVM azon ügyfeleinek, akiknek a számláján villanykapcsoló ikon van feltüntetve – azaz korábban az Elmű–Émász ügyfelei voltak – 2024. július 1-jétől előreláthatólag két hétig - közölte az MVM.

Mindez érinti a személyes, a telefonos, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is. A szolgáltatóváltozásról, illetve az informatikai átállásról minden érintett ügyfélnek részletes tájékoztató levelet küldtünk.

Fontos, hogy az informatikai fejlesztések a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézést alapvetően nem érintik.

Újdonság, hogy az MVM soron kívüli fejlesztésének köszönhetően, a korábbi tájékoztatással ellentétben, az áramszámlázási rendszerek leállítása alatt is biztosított lesz az online diktálás lehetősége az mvmnext.hu/irasos címen elérhető felületen, regisztráció nélkül is. A szolgáltatóváltozást követően az MVM Next első számlája az átállások miatt várhatóan a megszokott időpontnál később érkezik, így ezen számlák fizetési határideje is megváltozik.

Felhívjuk az előre fizetős mérővel rendelkező ügyfelek figyelmét, hogy gondoskodjanak időben villanyórájuk előzetes feltöltéséről. Az E.ON-tól érkező ügyfeleknek feltöltőkód vásárlására a szolgáltatóváltozást megelőzően online 2024. június 27. 20:00 óráig, illetve feltöltőpontokon 2024. június 28. 16:00 óráig van lehetőség. Az MVM azon ügyfeleinek, akiknek a számláján villanykapcsoló ikon van feltüntetve – azaz korábban az Elmű–Émász ügyfelei voltak – 2024. július 1. 15:30-ig tudnak feltöltőkódot vásárolni.

A szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó informatikai fejlesztések miatt feltöltőkód vásárlására az átállás ideje alatt, előreláthatólag két hétig nem lesz lehetőség.

A szolgáltatóváltozást követően az ügyeiket elektronikusan intéző ügyfeleknek az MVM online ügyfélszolgálata és mobilapplikációja áll rendelkezésre, ezzel a földgázszolgáltatást is igénybe vevő ügyfelek egy helyen intézhetik energiaügyeiket az egyetemes szolgáltatásban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szolgáltatóváltozást követően az E.ON-tól érkezett ügyfelek részére a személyes ügyintézés lehetősége jelentősen kibővül, hiszen az MVM országszerte több mint 200 helyen elérhető személyes ügyfélszolgálati pontjain egy helyen lehet elintézni az egyetemes áram- és akár a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeket. Az ügyintézési helyszínek azonban részben változni fognak, a korábbi E.ON ügyfélszolgálati irodák helyett új helyszíneken biztosít személyes ügyintézést az MVM Next.

Az egyetemes szolgáltató változása a Dunántúlon élők mellett az OPUS TITÁSZ áramhálózati elosztó területén élő tiszántúli ügyfeleket is érinti. Ezzel immár egységesen az MVM Next válik az ország teljes területének egyetemes áramszolgáltatójává. A változás kizárólag az egyetemes szolgáltatásra vonatkozik. Az áramhálózat üzemeltetését a Dunántúlon, Budapesten és Pest vármegye legnagyobb részén változatlanul az E.ON, a Tiszántúl három vármegyéjében az OPUS TITÁSZ biztosítja. Hálózati, műszaki ügyek intézése kapcsán tehát változatlanul ezekhez a vállalatokhoz tudnak fordulni az ügyfelek. A mérők éves személyes leolvasását továbbra is az E.ON leolvasói végzik majd a Dunántúlon.

A szolgáltatóváltozással teljesen elválik az egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó, illetve a műszaki ügyekkel, hálózattal kapcsolatos ügyintézés. Utóbbiakkal kapcsolatban 2024. július 1-jét követően mindenképp a területileg illetékes áramhálózati elosztói engedélyeshez kell fordulni.

Címkék:
rezsi, villanyszámla, egyetemes szolgáltatás, leállás, számlázás, mvm, elektromosság, rezsiszámla, átállás, ügyfelek, rendszerleállás, mvm next,