Menekül a kilakoltatás elől Tarsoly Csaba: rendőrt hívott budai házához az egykori Quaestor-vezér

Pénzcentrum2024. június 24. 17:49

Lassan a végéhez a Quaestor-ügy nyolc éve húzódó tárgyalássorozata, a cég egykori vezetőjét és családját kilakoltatás fenyegeti. Tarsoly Csaba házának új tulajdonosa hétfőn megpróbálta elfoglalni az ingatlant, a zárak lecserélésével fenyegetőzött - tudta meg a 24.hu. Erre a Questor egykori vezére kihívta a rendőrséget.

A 24.hu által közölt információk szerint Tarsoly Csaba, a Quaestor-cégek egykori vezetője rendőri segítséget kért, amikor a II. kerületi otthonát megvásárló vállalkozás tulajdonosa megpróbálta birtokba venni az ingatlant, fenyegetőzve a zárak cseréjével. A Quaestor-ügy, melyben Tarsolyt 77 milliárd forintos csalással vádolják, nyolc év óta húzódó tárgyalássorozatának vége felé közeledik. A vádlott ezen a héten fog először szólni a bíróság előtt, miközben kilakoltatás fenyegeti őt és családját.

Tarsoly a tulajdonában lévő ingatlant eredetileg a Twins Szálloda Kft.-n keresztül birtokolta, amely személyes érdekeltségét képezte. Az építkezést korábban a Quaestor 600 millió forintos kölcsönéből finanszírozták. A Twins Szálloda Kft., miután az anyacég 2015-ben csődbe ment, szintén felszámolás alá került, amit később a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. vett át.

Az Opten cégadatok szerint az állami felszámoló többször is sikertelenül próbálta árverésre bocsátani az ingatlant, melynek kiinduló ára 538 millió forint volt. Ennek döntő részét, 400 millió forintot a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. felszámolójának követelése alkotta.

A lap információi szerint az ingatlant idén áprilisban értékesítették a nyergesújfalúi Akadémia Invest Kft.-nek lakott állapotban. A vállalkozást Gimesi Sándor irányítja, akinek cége évek óta nem termel bevételeket. Gimesi hétfőn jelent meg Tarsoly otthonánál az ingatlan átvételét követelve, miközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai értékbecslést végeztek ott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Papp Gábor ügyvéd szerint: "Nem ez a módja az ingatlan átvételének, hiszen nincs jogerős bírósági ítélet a ház átadásáról". Ő tanácsolta Tarsolynak, hogy hívjon rendőri segítséget.

Az új tulajdonos több órás vita után végül elhagyta az ingatlant délután.

Címkék:
lakás, ingatlan, per, kilakoltatás, quaestor, ház, tarsoly csaba,