Brutál hidegfront űzi ki a hőséget: jégesővel, viharokkal érkezik az ítéletidő

Pénzcentrum2024. június 21. 14:02

Jégeső, zivatar is előfordulhat a hétvégén egy erős fronthatás kíséretében. A kánikula a jelenlegi jóslatok szerint nem is tér vissza a hét elején.

Vasárnapra mindenhol megszűnik a forróság, keleten holnap heves viharokkal csaphat le a front, narancssárga figyelmeztetés érvényes - ezt az Időkép írja. Nyugat, északnyugat felől szombaton a hajnali órákban egy hidegfront éri el térségünket, amely vasárnapra mindenhol véget vet a forróságnak.

A front erős északira-északnyugatira forduló széllel, kevés záporral érkezik a Dunántúlra, az ország északnyugati felén szombaton már 30 fok alatt maradnak a maximumok. Nem úgy keleten, délkeleten, ahol még 36-38 fokos perzselő forróság lesz a front előtt, viszont délután, este, ahogy a front ide is megérkezik, délnyugatról északkelet felé robogva heves viharok csaphatnak le.

3-5 centis jég, szélvihar, felhőszakadás is jöhet, a viharokat az ország keleti felén heves jelenségek kísérhetik, ami azt jelenti, hogy akár 3-5 centis jégszemek hullhatnak.

Emellett 90 km/óránál erősebb kifutószél és felhőszakadás társulhat a zivatarokhoz. A Hungaromet 8 keleti vármegyére narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A front vasárnapra átvonul fölöttünk, ekkor már csak helyenként - leginkább a középső és déli, délkeleti tájakon - alakulhat ki helyenként zápor, zivatar a napos időszakok mellett. Az élénk, erős északias szélben mindenhol felfrissül a levegő: a maximumok a hét utolsó napján 26 és 31 fok között alakulnak. Jó hír viszont, hogy a jövő hét elején nem tér vissza a forróság.

Címkék:
időjárás, zivatar, hidegfront, forróság, vasárnap, front, hétvégi időjárás, zivatarok,