Újabb égi háború készül lecsapni Magyarországon: ezt senki nem ússza meg, brutális idő jön

Pénzcentrum2024. június 10. 15:03

Felhősödés, zivatarok, jégeső is következhet még ma, nagyon oda kell figyelni.

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhők, illetve szaharai eredetű por is lesz felettünk, amely jobban szűrheti a napsütést - írja a Met.hu.

Főként az északi határ mentén lehetnek tartósabban felhős részek. Többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, lokálisan nagy mennyiségű csapadék hullhat, helyenként heves zivatar is kialakulhat. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik.

Több helyen, több hullámban kell számítani zivatarokra az országban, ezek környezetében helyenként

felhőszakadás (>25-30 mm), viharos (60-85 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) előfordulhat.

Az érkező hidegfront mentén a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben, illetve annak előterében a keleti, délkeleti országrészben heves zivatarok (2-4 cm-t elérő, esetleg meghaladó jégátmérő; 90 km/h-t meghaladó széllökés, felhőszakadásból >30-40 mm - egymást követő zivatargócokból egy-két helyen akár >50 mm - csapadék) kialakulására is kedvezőek a feltételek. A késő délutáni, esti óráktól északnyugat felől megkezdődik a légkör stabilizálódása, éjszaka egyre inkább az ország délkeleti felére szorulnak vissza a (már várhatóan nem heves) zivatarok, számosságuk ott is csökken.

Zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 32 fok között valószínű, de az északi, északnyugati tájakon ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő este 16, 22 fokot mérhetünk.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címkék:
időjárás, zivatar, időjárásjelentés, csapadék, idő, jégeső, széllökés, zivatarok,