Újabb csúnya pénzlehúzás terjed az interneten: ennek semmiképp se dőlj be!

Pénzcentrum2024. május 28. 21:01

Egy gyeses anyukát fosztottak ki, aki önszántából utalt el több mint 2 millió forintot internetes csalóknak. Feljelentést tett a rendőrségen, miután megfenyegették. 

Elhitte, hogy a munkát ajánló személy profilja valós, és jelentkezett is egy meghirdetett pozícióra az a 36 éves GYES-en lévő nő akit kisemmiztek.  

Az üzenetekben kapott instrukciók szerint egy online áruházból kellett rendelnie, amiért teljesítményarányos bérezést ígértek. A munkát a nő elvégezte, majd azért, hogy továbbléphessen, különböző számlákra kértek tőle utalásokat. Az ígéret szerint ezeket később a jutalékkal együtt kapta volna vissza. Akkor kezdett csak gyanakodni, amikor már közel 2 millió forintot elutalt. Kérte, hogy a pénzét küldjék vissza, de ehelyett azzal fenyegették, hogy 1 millió forint kötbért kell fizetnie az idő előtti kiszállásért. A 36 éves sértett ekkor tett feljelentést a rendőrségen - számol be a Police.hu.

A közösségi oldalakon megjelenő hirdetések valóságtartalmát senki nem garantálja, ezért a csalók gyakran álprofilokat használnak a bűncselekmények elkövetéséhez - hívja fel a figyelmet a rendőrség, majd hozzáteszik,

kezelje mindenki fenntartásokkal a túl könnyű pénzkereseti lehetőségeket ígérő hirdetéseket! Ha munkavállalóként fizetni kell a munkavégzésért, biztosan csalókkal van dolgunk. Ilyen esetekben semmiképpen ne utaljunk pénzt!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címkék:
otthon, csalás, gyes, munka, munkáltató, millió,