Újabb részletek láttak napvilágot a verőcei hajóbalesetről: ez már tényleg szívszaggató

Pénzcentrum2024. május 21. 14:08

Az egyik eltűntként nyilvántartott fiatal lány kezét a baleset előtt fél órával kérték meg. Azt mondta, még soha nem volt ilyen boldog.

A baleset egyik halálos áldozata, a 20 éves Boglárka egyik jóbarátja a Tényeknek elmondta, hogy épp a tragédia napján, a baleset előtt fél órával kérték meg a fiatal lány kezét. Nem sokkal a baleset előtt beszéltek és a telefonba azt mondta neki a fiatal lány, hogy még soha nem volt ilyen boldog.

Mint ahogy arról beszámoltunk, szombat éjjel halálos hajóbaleset történt Verőcénél. Május 18-án éjjel érkezett bejelentés, hogy Verőce közelében egy vérző fejű férfit találtak, akiről azt feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett. A helyszín átkutatása során egy férfi, majd később egy nő holttestét találták meg, valamint partra vontattak egy sérült kisgéphajót.

Ameddig nincs meg minden eltűnt ember, nem mondható ki, hogy ők valójában áldozatok, de minimálisra csökkentek a verőcei tragédiában eltűntek túlélési esélyei - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője hétfőn. 

Tóth Mihály, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője hétfőn kiemelte: mivel a hobbihajóknál nem kötelező a menetrögzítő rendszer és általában nem is használják, a szakértőknek valószínűleg a kishajó roncsaiból kell következtetniük arra, miként manőverezett, milyen sebességgel haladt a vízi jármű.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter

Címkék:
baleset, duna, hajó, fiatal, haláleset, tragédia,