További részletek a verőcei tragédiáról: most kiderült, mi az a szabály, amit talán nem tartottak be

Pénzcentrum2024. május 21. 19:44

Egyre inkább él minden szakértőben a gyanú, hogy a motorcsónak, amely a szállodahajónak ütközött, túl nagy sebességgel ment, ráadásul túl közel is volt a nála sokkal nagyobb szálllodahajóhoz.

Nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak a szállodahajónak Verőcénél - erre engednek következtetni a sérülések. Az RTL Fókusz című műsorának nyilatkozó szakértő szerint

Tóth Mihály azt is elmondta, hogy ilyen kishajót bárki vásárolhat, ahhoz azonban vízi jártasság és vizsga is szükséges, hogy valaki vezethesse.

A szabályzat egyértelműen kimondja, hogy a kishajónak mindig elsőbbséget kell adnia a nála nagyobb hajónak, sőrt, még csak nem is keresztezheti az útvonalat

- mondta a szakember. Hozzátette még, hogy figyelni kell emellett egy időjárást és más körülményeket is. A verőcei tragédiáról írt eddigi cikkeinket a lenti linkeken találod:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

címlapkép: Lakatos Péter, MTI/MTVA 

Címkék:
rendőrség, sebesség, tragédia, szakértő, sebességkorlátozás, szakértők, hajóbaleset, sebességtúllépés,