Pénzcentrum • 2023. november 11. 08:32
Süteményre éhezel, de nem tudod, milyen receptet válassz? Nincs kedved órákig a konyhában robotolni, viszont valami édes finomságra van szükség uzsonnára, vacsorára? Ne keresgélj tovább: mutatjuk, hogyan készül a diós kevert süti egyszerűen: ez a bögrés diós kevert recept a legegyszerűbb kevert diós süti, még konyhai mérlegre sincs szükség hozzá, annyira könnyű elkészíteni.
Cikkünkben a kevert sütemények világába kalauzoljuk el olvasóinkat: mutatjuk, mik a bögrés kevert sütik előnyei, hogyan készül az egyszerű diós kevert süti, avagy az almás diós kevert. A bögrés diós kevert süti recept mellett azt is eláruljuk, mire figyelj a kevert diós süti készítése során, mekkora egy átlagos bögre űrtartalma, milyen alapanyagokat érdemes a diós kevert süti masszájához adnunk, hogy gazdagodjon a süteményünk ízvilága. Lássuk, hogyan készül a diós kevert süti egyszerűen!
Amit a kevert süteményekről tudni érdemes
A kevert sütemény receptek (pl. diós kevert süti) lényege, hogy az elkészítésükhöz nem szükséges órákig a konyhában sürgölődni, masszájukat egyszerűen dagasztás, kelesztés nélkül összedobhatjuk egy keverőtálban, akár a konyhai mérleg használatát is mellőzhetjük. Ezeknek a süteményeknek kellemesen légies a tésztája, azok könnyedségét általában a sütőpor adja. A diós kevert vagy bármelyik másik kevert süti elkészítéséhez használjunk bármilyen átlagos bögrét (a legtöbb bögre 3 dl űrtartalommal rendelkezik), a hangsúly a hozzávalók arányán van, nem pedig a recept mögötti konyhatechnológián.
A kevert sütemények tésztája általában liszt, tojás és valamilyen tejtermék (pl. tej, joghurt, kefir) keverékén alapszik, azonban nyugodtan gazdagíthatjuk ezeket dióval, mákkal, illetve különféle gyümölcsökkel is (pl. reszelt alma, meggy, aszalványok, kókusz stb.) – sőt, kell is, különben a kevert diós süti vagy más kevert sütemények nem lesznek elég izgalmasak. Na de nézzük, hogyan készül legfinomabb receptünk, az almás diós kevert, egy olyan bögrés diós kevert süti, amit tényleg csak össze kell önteni és kisütni a sütőben!
Bögrés diós kevert süti recept
A diós kevert süti egy igazi klasszikus: készíthetjük uzsonnára, desszertnek, vagy karácsonyi ajándék gyanánt is, ha csináld-magad meglepetéssel szeretnénk kedveskedni rokonainknak, barátainknak. A diós kevert recept a következőképp néz ki:
A kevert diós süti hozzávalói
- 1 bögre búzafinomliszt
- ½ bögre darált dióbél
- 3 db tojás
- 2 ek margarin
- ½ bögre joghurt
- ½ bögre mazsola
- 1 nagy alma reszelve
- 1 bögre kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- ízlés szerint olvasztott csoki vagy baracklekvár a tetejére
A bögrés diós kevert süti elkészítése
- A diós kevert süti elkészítése igazán egyszerű: mérjük ki a bögrével a hozzávalókat, majd keverjük össze mindet egy nagyobb edényben. Figyeljünk oda arra, hogy a bögrés diós kevert süti tésztája homogén legyen, ne legyenek bene száraz, lisztes darabok.
- Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a diós kevert masszáját és egyengessük el a tetejét.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük benne hőlégkeveréses módban a kevert diós sütit kb. 25-30 percen keresztül.
- Amikor elkészült az almás diós kevert, hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, majd kenjük meg a tetejét ízlés szerint olvasztott csokoládéval vagy lekvárral. Tálaljuk kisebb kockákra szeletelve!