Pénzcentrum • 2021. szeptember 9. 20:02
Akár egy kiadós reggeliről, akár egy gazdag vacsoráról legyen szó, a legnagyobb sietség közepette is villámgyorsan összedobhatunk egy ízletes szendvicset, ami bármilyen feltéttel nagyon finom, ha nem sajnáljuk ki belőle az anyagot. Az egyik legszaftosabb, ízekben leggazdagabb szendvicsfeltét ötletünk a tojásos tonhalkrém, ami utánozhatatlan gyors harapnivaló a tévé elé, vagy izgalmas vendégváró fogás egy baráti összejövetelre.
Cikkünkben eláruljuk, hogyan történik a villámgyors és rémegyszerű tojásos tonhalkrém készítése egy kevés hagymával és jó sok tonhallal! Tudd meg, mitől ilyen finom ez a tonhalkrém recept, mitől ilyen krémes és könnyed a végeredmény!
Tojásos tonhalkrém recept
A tonhalkrém hozzávalói
- 200 g tonhalkonzerv (olívaolajos)
- 4 db főtt tojás
- 1 kis fej lila hagyma
- 50 g vaj
- 4 ek tejföl
- 1 ek mustár
- 4 ek majonéz
- só, bors ízlés szerint
A tojásos tonhalkrém készítése
- Főzzük meg a tojást, majd törjük össze villával, a lilahagymát pedig aprítsuk olyan finomra, ahogy tudjuk.
- A tonhalat vegyük ki a konzervből, csepegtessük le, majd tegyük egy tálba a vajjal, a tejföllel, a majonézzel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd egy botmixer segítségével dolgozzuk könnyed krémmé.
- Keverjük a tonhalkrém alapjához az összetört tojásokat, majd újból dolgozzuk át egy rövid ideig a mixerrel – nem kell teljesen selymesre dolgoznunk, hagyjuk félig darabosan! Végül keverjük hozzá a finomra aprított lilahagymát is.
- Tegyük be e félórára a hűtőbe, hogy kellőképpen lehűlhessen a tonhalkrém, illetve összeérhessenek a tonhalkrém ízei!
- Tálaljuk a tonhalkrémet szendvicsfeltétként, kínáljunk hozzá pirítóst, vagy friss zöldségeket ízlés szerint!
Címkék: