Pénzcentrum • 2021. május 29. 18:29
Mi az első alapanyag, ami eszünkbe jut egy átlagos hétköznapon? Leggyakrabban a csirkemell, amit számtalan módon elkészíthetünk és nagyszerűen illik hozzá bármilyen tejtermék. A csirkemell kedveli a tejfölös, tejszínes szószt, a sok fűszert és a sajtot is, legyen szó egy alapvető trappistáról, vagy valamilyen ízletes füstölt sajtról.
Nézzük, hogyan készül a mi sajtos csirkemell verziónk, ami igazán szaftos, hiszen ez nem csak egy sima sajtos csirkemell, hanem baconos, tejfölös, tejszínes sajtos csirkemell, ami mellé nagyszerűen illik a rizs köretnek. Javasoljuk, hogy ha van otthon jénai tálunk, abban készítsük el.
Sajtos csirkemell recept
A sajtos csirkemell hozzávalói
- 1 kg csirkemellfilé
- 200 g bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 2 kis doboz tejföl
- 200 g füstölt trappista
- 1 ek majoránna
- só, bors ízlés szerint
A sajtos csirkemell elkészítése
- Aprítsuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, a bacont pedig kockázzuk apróra. Egy nagy serpenyőben minimális zsiradékon olvasszuk ki a baconből a zsírt, majd dinszteljük meg rajta a hagymákat.
- Amikor a bacon kockák megsültek, a hagyma pedig üveges, öntsük fel a tejszínnel és a tejföllel, ha nagyon sűrű, egy kevés vizet is adhatunk hozzá. Forraljuk föl és tegyük félre.
- Kockázzuk fel a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük majoránnával. Egy kevés olajon pirítsuk le, míg a fehér csirkemell kockák pirulni nem kezdenek, így nem lesz a sajtos csirkemell túlságosan főtt ízvilágú.
- Keverjük össze a sült csirkemell kockákat a baconos-sajtos-tejszínes mártással, majd az egészet egyengessük el egy jénai tálban.
- Reszeljük a füstölt trappista sajtot a tejszínes, tejfölös, csirkés keverék tetejére, majd 180°-ra előmelegített sütőben süssük 30 percen keresztül, míg a sajtos csirkemell teteje szépen meg nem pirul.
Címkék: