Pénzcentrum • 2021. május 2. 12:01
Készítenél egy finom salátát, ami ráadásul még olcsó is? A virslis lencsesaláta a legegyszerűbb és leglaktatóbb lencse saláta recept mind közül, ami után garantáltan megnyalják vendégeid mind a tíz ujjukat!
Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a majonézes lencsesaláta lilahagymával és virslivel egyszerűen! Ez a lencsesaláta recept olyan egyszerű és finom, hogy a lencse saláta mostantól gyakori fogássá válik a családi asztalon. Gondoltad volna, hogy illik a virsli a majonézes lencsesaláta receptjébe? Próbáld ki Te is ezt a nagyszerű virslis lencsesaláta receptet!
Mi mindent tehetünk egy lencsesalátába?
Habár a hagymás virslis lencsesaláta a legnépszerűbb lencsesaláta recept, számtalan más kombináció is nagyon finom. Amellett, hogy a lencsesaláta lilahagymával virslivel készül, a hozzávalókhoz nyugodtan adhatunk különféle füstölt húskészítményeket (füstölt-főtt sonka, füstölt kolbász), kukoricát és savanyú hozzávalókat is, mint például a savanyú uborka - ezekkel nem csak tartalmasabbá, hanem vitaminokban gazdagabbá is tehetjük salátánkat. Tartsuk mindemellett azt is észben, hogy a lencse saláta virslivel akkor igazán finom, ha magas hústartalmú (80% fölötti) virslit használunk hozzá!
A virslis lencsesaláta hozzávalói
- 300 g lencse
- 100 g virsli
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 350 g tejföl
- 8 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 1 ek fehérborecet
- só, bors ízlés szerint
A lencsesaláta elkészítése
- Előkészületként mossuk át a lencsét alaposan, majd áztassuk be egy éjszakára.
- Az előzőleg beáztatott lencsét főzzük meg enyhén sós vízben a babérlevéllel, majd öntsük le róla a főzővizet és hagyjuk elhűlni. A babérlevelet távolítsuk el.
- Főzzük meg a virslit külön, majd karikázzuk fel vékonyra és szintén hagyjuk elhűlni.
- Aprítsuk finomra a lilahagymát, a fokhagymákat pedig nyomjuk át. Keverjük őket össze a tejföllel, a majonézzel, a fehérborecettel és a mustárral.
- Keverjük a lencsesaláta tejfölös majonézes öntetéhez a kihűlt lencsét és a virslikarikákat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
A lencsesaláta készítése milyen alkalmakra ajánlott?
A nagyszerű majonézes lencsesaláta virslivel és lilahagymával egész évben fogyasztható finomság, ám mivel a lencsefogyasztás hagyománya az újévhez kötődik, ennek a lencsesaláta receptnek a készítése kifejezetten jó lehet újév napjára és a téli hónapokra. A lencsesaláta recept virsli helyett füstölt hússal is elkészíthető: a füstölt húsos lencsesaláta recept húsvét után, a maradék sonkával is mennyei finomság!