HelloVidék • 2021. április 16. 08:15
Az anekdota szerint a tragikus sorsú óceánjáró utasainak készítették először a sonkával és sajttal töltött húst - írja a HelloVidék.
A cordon bleu-t valójában először csak 1949-ben említette Harry Schraenli, Svájcban kiadott szakácskönyvében. Először borjúhússal készítették, majd Amerikában megjelent a csirkés változata, később a sertés kapta a főszerepet.
Nálunk Magyarországon, talán a világon egyedüliként pulykamellből készítik. Sokak szerint nem véletlen, hogy csak nálunk, hiszen borzasztóan száraz és kemény, és nekünk is le kéne szoknunk erről a szokásról. A tölteléke vitatott, ahány ország, annyi -féle felvágott és sajt - írja a HelloVidék.
A kulcskérdés: Mitől nem folyik ki a sajt? A titok a technikában, nem pedig a sajtban rejlik, pont ahogy a rántott sajtnál is.