HelloVidék • 2021. január 22. 08:15
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászok Szövetségének titkára, Fazekas Gergely tanácsokat adott a vadhús elkészítéséhez a HelloVidék olvasói számára.
A régi konyhaművészek szerint a fácánt néhány napig farkánál fogva felakasztva kell tárolni, hogy a hús kellően megpuhuljon. Amikor a farkáról lepottyan a test, akkor a legporhanyósabb a sültnek való - mondta Fazekas Gergely.
A vadászok tanácsa a vadhúsokhoz
- csak ellenőrizhető helyről vásároljunk
- a vadhúsnak jót tesz a pácolás
- a vadhús alapvetően szárazabb, amin a mártások és a pörköltszaft sokat segít
- az elkészítéshez használjunk bátran kuktát, mert a vadhús nehezebben puhul meg
- vadszárnyasokat inkább egyben sütve, tűzdelve, vagy levesnek készítsük el
- nagyvadfajok esetében kerüljük a hagyományos rántott húsnak való elkészítést, mert nem fog kellően megpuhulni
- erdei gyümölcsökkel jól kombinálhatók, a köret legyen egyszerű
- az aprómagvas gyümölcsök (szeder, szamóca, ribizli) lekvárjai nagyon passzolnak a sült vadhoz
Ha érdekel az összes tanács, elolvashatod a HelloVidék oldalán. KATT!
Címkék: