HelloVidék • 2020. november 27. 08:27
Bár még nem tudjuk, milyen szabályok mellett találkozhatunk a családunkkal idén karácsonykor, a sütés fontos része az ünnepnek. A HelloVidék friss cikkéből kiderül, hogy ugyanolyan fajta tésztából akár háromféle aprósüteményt is tudunk készíteni!
"A titok mindig az írós-vajas tészta, ami az eltarthatóságot jelenti" - állítja a cikk, amely felidézi, hogy a mai vajastésztát a 19. században rummal vagy ecettel készítették, hajtogatták, sodrófával ütögették, azaz törték a vajat benne.
Kiemeli: fontos szabály, hogy minden alapanyagot tartsunk hűtőben előtte való éjszaka. Ezt egy nagyobb tálban érdemes megtenni, összekeverve a lisztet a sóval, borssal és a kurkumával. A kurkuma csupán egy trükk, amitől gyönyörű sárga színt kap a sütemény, ízében viszont nem változtat - árulja el a trükköt a két cikkszerző.
A három verzió egyébként hosszúkás rudakat, apró pogácsát és húszcentis hajtogatott szalagokat jelent. A receptek és a további elkészítési tippek IDE kattintva olvashatók, ahol bort is ajánlanak az elkészült aprósütemények mellé.