Pénzcentrum • 2020. november 22. 14:34
Húsvéti fonott kalács recept egyszerűen, kézi dagasztással: mutatjuk, hogyan készül a sima fonott kalács és a kakaós fonott kalács recept. A húsvéti fonott kalács garantált siker!
A húsvéti fonott kalács a magyarok egyik nagy kedvence, ha valami édes reggelit szeretnénk összeállítani. Akár kakaós fonottkalácsot, akár simát, akár a kettő kombinációját, az úgynevezett foltos fonott kalácsot készítjük, az eredmény minden esetben lenyűgöző lesz. A fonott kalács tészta titka a megfelelő dagasztás és kelesztés, amelyet, ha kezdők vagyunk, érdemes a fonott kalács recept követésével elvégeznünk. Cikkünkben lépésről lépésre leírjuk, hogyan készül a mennyei fonott kalács, milyen folyamatokra figyeljünk oda és meddig süssük a finom, édeskés tésztát!
A fonott kalács hozzávalói
A fonott kalács tésztájához
- 600 g búza finomliszt
- 70 g sütőmargarin
- 30 g friss élesztő
- 2 db tojássárgája
- 4 dl tej
- 40 g cukor
- 1 kk só
A fonott kalács kenéséhez
- 1 dl tej
- 1 db tojássárgája