Tejszínes tárkonyos raguleves recept: tárkonyos raguleves sertéshúsból

Pénzcentrum2020. november 20. 22:00

Tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból: mutatjuk, hogyan készül a tárkonyos raguleves recept egyszerűen. Igazán isteni a tárkonyos raguleves sertéscombból, sok fűszerrel!

A tárkonyos raguleves receptjének népszerűsége évtizedek óta töretlen: nemcsak, hogy egy igazán finom, laktató ételről van szó, de a tárkonyos raguleves abszolút megállja a helyét a magyaros ízek világában is. Cikkünkben leírjuk, hogyan készül az eredeti tejszínes tárkonyos raguleves sertéscombból: mire figyeljünk oda a tárkonyos raguleves készítése során, hogyan savanyítsuk a levest, illetve mikor, mennyi tárkonyt tegyünk bele!

A tárkonyos raguleves hozzávalói

  • ½ kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 6 fej csiperkegomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 citrom leve
  • 2 ek tárkony (szárított)
  • 4 ek napraforgóolaj
  • 1 ek majoránna
  • 1 ek mustár
  • 2 db leveskocka
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2,5 l víz

A tárkonyos raguleves elkészítése

  • 1. Dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát olajon egy kevés sóval, majd adjuk hozzá a felaprított paprikát, paradicsomot. Főzzünk belőle lecsós alapot, ehhez adjuk hozzá a felkarikázott zöldségeket is.
  • 2. Kockázzuk fel a húst, tegyük hozzá a zöldségekhez, fűszerezzük sóval, fűszerpaprikával és borssal. Gyakori kevergetés mellett főzzük a zöldséges húst kifehéredésig.
  • 3. Adjuk hozzá a tárkonyos raguleves alapjához a gombát, fűszerezzük tovább majoránnával, tárkonnyal és babérlevéllel, adjuk hozzá a mustárt és a leveskockákat is.
  • 4. Engedjük fel a ragut vízzel, majd főzzük addig, míg a hús és a zöldségek egyaránt puhák nem lesznek.
  • 5. Készítsünk habarást: keverjük el a lisztet a tejföllel, majd apránként merjük hozzá a tárkonyos raguleves levét. Keverjük simára, majd öntsük vissza a habart levet a fazékba. Öntsük hozzá a tejszínt is.
  • 6. Forraljuk fel az egész levest még egyszer, adjunk hozzá egy kis tárkonyt és a citrom kifacsart levét. Tálaljuk extra citromlével és egy kis tejföllel!

Érdekesség

Gondoltad volna, hogy mennyei tárkonyos raguleves készül maradék pörköltből? Ha túl sok disznó pörköltet főztünk, a maradékot érdemes lefagyasztanunk, ugyanis néhány hét múlva, ha vannak otthon zöldségek, nagyszerű leves alapanyaga lehet - sőt, sokkal egyszerűbben és gyorsabban is elkészül, ugyanis a pörköltet csak bele kell főznünk a zöldséges lébe!

Címkék:
recept, leves, receptek, magyaros ételek, ragu,