Pénzcentrum • 2020. november 20. 22:00
Tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból: mutatjuk, hogyan készül a tárkonyos raguleves recept egyszerűen. Igazán isteni a tárkonyos raguleves sertéscombból, sok fűszerrel!
A tárkonyos raguleves receptjének népszerűsége évtizedek óta töretlen: nemcsak, hogy egy igazán finom, laktató ételről van szó, de a tárkonyos raguleves abszolút megállja a helyét a magyaros ízek világában is. Cikkünkben leírjuk, hogyan készül az eredeti tejszínes tárkonyos raguleves sertéscombból: mire figyeljünk oda a tárkonyos raguleves készítése során, hogyan savanyítsuk a levest, illetve mikor, mennyi tárkonyt tegyünk bele!
A tárkonyos raguleves hozzávalói
- ½ kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 6 fej csiperkegomba
- 2 dl főzőtejszín
- 1 citrom leve
- 2 ek tárkony (szárított)
- 4 ek napraforgóolaj
- 1 ek majoránna
- 1 ek mustár
- 2 db leveskocka
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 2 db babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 2,5 l víz
A tárkonyos raguleves elkészítése
- 1. Dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát olajon egy kevés sóval, majd adjuk hozzá a felaprított paprikát, paradicsomot. Főzzünk belőle lecsós alapot, ehhez adjuk hozzá a felkarikázott zöldségeket is.
- 2. Kockázzuk fel a húst, tegyük hozzá a zöldségekhez, fűszerezzük sóval, fűszerpaprikával és borssal. Gyakori kevergetés mellett főzzük a zöldséges húst kifehéredésig.
- 3. Adjuk hozzá a tárkonyos raguleves alapjához a gombát, fűszerezzük tovább majoránnával, tárkonnyal és babérlevéllel, adjuk hozzá a mustárt és a leveskockákat is.
- 4. Engedjük fel a ragut vízzel, majd főzzük addig, míg a hús és a zöldségek egyaránt puhák nem lesznek.
- 5. Készítsünk habarást: keverjük el a lisztet a tejföllel, majd apránként merjük hozzá a tárkonyos raguleves levét. Keverjük simára, majd öntsük vissza a habart levet a fazékba. Öntsük hozzá a tejszínt is.
- 6. Forraljuk fel az egész levest még egyszer, adjunk hozzá egy kis tárkonyt és a citrom kifacsart levét. Tálaljuk extra citromlével és egy kis tejföllel!
Érdekesség
Gondoltad volna, hogy mennyei tárkonyos raguleves készül maradék pörköltből? Ha túl sok disznó pörköltet főztünk, a maradékot érdemes lefagyasztanunk, ugyanis néhány hét múlva, ha vannak otthon zöldségek, nagyszerű leves alapanyaga lehet - sőt, sokkal egyszerűbben és gyorsabban is elkészül, ugyanis a pörköltet csak bele kell főznünk a zöldséges lébe!