Makói hagymából készül a legfinomabb francia hagymaleves: itt a tökéletes recept

HelloVidék2020. október 16. 08:15

Évezredek óta zsákokban, ládákban áll a hagyma a kamrában, és pont olyan szerepet tölt be, mint a só az ételeinkben. Nem vesszük észre, hogy ott van, csak akkor, ha nincs. Nem biztos, hogy kellő figyelmet szenteltünk neki, ez idáig.

A makói vöröshagyma egy vöröshagymafajta, melyet Makó térségben termesztenek. A makói vöröshagyma hungarikum, és ezért csak az ezen a területen ültetett hagymára használható ez a kifejezés. 2009-ben az Európai Bizottság felvette a védett elnevezésű termékek szűk körű európai uniós listájára a makói vöröshagymát.

Minden idők legnagyobb bravúrja, ami az egyszerű hagymával történik a hagymalevesben. Néhány hozzávalóval olyan ételt teszünk le az asztalra, aminek a csúcsgasztronómiában van a helye.

Különböző országok hagymaleveseit kóstolthatjuk, szinte mindegyik híresen finom. Imádjuk az erre sütött cipókban tálalt hagymalevest pirítóssal, a sűrű krémlevest, amiben már sok fokhagyma is van, és a negyedekre vágott hagymát húslevesben úszva, ami nagyon csípős.

Ha érdekel a tökéletes hagymaleves receptje, kattints a HelloVidék oldalára! KATT!

Címkék:
otthon, recept, gasztro, hungarikum bizottság,