HelloVidék • 2020. március 18. 08:15
A magyar-svéd versenyző, Deák Zsuzsanna az egyik svéd kávézási szokást elevenítette fel versenymunkájában, ami a "Sved Fika" nevet viselte. A hagyomány lényege, hogy a kávé mellé aprósütemények és szendvicsek is dukálnak, ami a munkaidő szerves részét képezi naponta kettő, három alkalommal - számol be a HelloVidék.hu.
Öt napon át tartott idén is a Kulináris Olimpia (Culinary Olympics) Stuttgartban, ahol közel 400 ezer látogatót fogadtak február 15-19-ig.
"Ez a világ legrégebbi és legrangosabb kulináris megmérettetése, ahol egyéni kategóriában indultam, három ország színeiben: magyar, svéd és gotlandi zászló díszítette a kabátomat. Bevallom, hogy kihívás volt megmérettetni magam a világ legjobb cukrászaival és szakácsaival szemben, mert 2014 óta nem indultam világversenyen. Most viszont úgy éreztem, hogy ott helyem és meg tudok valami olyant mutatni magamból, ami egyedi és különleges"
- mondta el a HelloVidék kérdésére Deák Zsuzsanna, aki a somogyi Csurgón nőtt fel és igazi vidéki lánynak tartja magát.