HelloVidék • 2019. december 24. 08:32
Karácsonykor általában a családé és a mértéktelen evésé a főszerep. Egy-egy ilyen időszak azonban rendkívüli módon megviseli a szervezetet, árulta el Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője a HelloVidéknek.
Halászlé, töltött káposzta, bejgli, zserbó... Nem csoda, hogy az év végi ünnepi időszakot várja mindenki a legjobban, hiszen ilyenkor meghitt családi körben lazíthatunk, ehetünk és ihatunk mindenféle finomságot büntetlenül. A mértéktelen habzsolásnak azonban megvan az ára, ugyanis egy klasszikus karácsonyi menüvel könnyen megterhelhetjük a gyomrunkat, ami akár betegségek kialakulásához is vezethet.
Ha idén is szeretnél finom, de egészségesebb ételeket tenni a karácsonyi asztalra, eláruljuk, milyen hozzávalókat érdemes kicserélni, hogyan lehet bűntudatmentessé varázsolni az ünnepi menüt.