HelloVidék • 2019. augusztus 16. 08:15
Hogyan tudjuk felhasználni a háztartásban keletkező szinte összes hulladékot? Miként lehet ezeket hasznosítani a későbbiekben? Miért érdemes helyi termelőktől vásárolni? Hogyan lehet a legpraktikusabban újrahasznosítani? És hogyan ne menjünk el egy teljes hónapig bevásárolni a szupermarketbe? Az imént felsorolt kérdések nem véletlenek, a szigetvári Auguszt Lívia már megtalálta a saját válaszait ezekre. A HelloVidék most tőle érdeklődött a titkos praktikák iránt.
Nemrég egy kísérletet végeztem és kereken egy hónapig nem mentem el a szupermarketbe bevásárolni. Arra voltam kíváncsi, hogy mit tudok kihozni azokból az alapanyagokból, amik a konyhámban vannak. Az elején még könnyebben ment a dolog, aztán a harmadik héten már sokat gondolkodtam a lehetőségeken. Ennek ellenére nem adtam fel a tesztet és becsülettel végigcsináltam az egy hónapot. Hogy mi a titka? Többek között a füstölt áru, a házilag készített tészták, az eltett üveges szószok (például az idei családi sláger, a paradicsomos-cukkini krém) kerti zöldségek, gyümölcsök, a házilag kovászolt cukkini, de egy kis kreativitás és fantázia is kellett" - mondta a lapnak Lívia. Hozzátette: