Pénzcentrum • 2018. december 4. 16:55
Alig egy hónapja nyílt meg Sárközi Ákos legújabb étterme, a Textúra és máris a figyelem középpontjába került. Megnéztük, milyen ételeket kínálnak, és természetesen az árakra is kíváncsiak voltunk.
Idén november elején sokéves huzavona után végre megnyílt Sárközi Ákos, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán második étterme, a Textúra az V. kerületi Sas utcában. "A Textúra étterem nyitásának gondolata több éve érlelődött már bennünk. Szerettünk volna a Michelin csillagos Borkonyha mellett egy olyan éttermet, amely visszahozza azt a kötetlenséget és közvetlenséget, ami a nyitáskor jellemezte a helyet és a csapatot. A Textúra lesz terveink szerint az a hely, ahol a játékosság, kísérletezés és felfedezés a mindennapok része lehet" - olvasható a bemutatkozásukban.
Az új étterem konyhája hazai alapanyagokat használ és visszanyúl régi, hagyományos eljárásokhoz, mint az abálás, füstölés vagy a konfitálás, majd ezt ötvözik nemzetközi összetevőkkel és technikákkal. Az előző éttermükhöz, a Borkonyhához képest a Textúra egy sokkal szabadabb, játékosabb, kísérletezőbb hely szeretne lenni - vázolták fel a célkitűzéseket a tulajdonosok a Dining Guide-nak adott interjúban.
A minőségnek ára van
Kíváncsiak voltunk, milyen mélyre kell a pénztárcájába nyúlnia annak, aki egy ilyen exkluzív étteremben szeretne vacsorázni. A honlapon minden étel pontos ára és fényképe is megtalálható, így könnyű dolga van annak, aki tájékozódni szeretne. Az előételek 2750 és 4150 forint között vannak, attól függően, hogy sült gombát ennénk inkább alma spagettivel vagy sült kacsamáj mousse-t fodros káposztával. De ha inkább a gombás varjúragulevest kóstolnánk meg, feltehetően akkor sem nyúlunk mellé, ezért 2250 forint fizetünk.
Friss halat szardellás burgonyával 5850 forintért ehetünk, de argentín hátszínt is választhatunk, amit homármártással és kolbásszal tálalnak. A vadas marha kaláccsal és mustármaggal 4850 forintba kerül, de házi galambot is kóstolhatunk, amit kávéval és csillagánizzsal készítenek el.
A desszertek is izgalmasnak tűnnek, a csipkebogyó piskóta 1850 forintba kerül, ruby csokoládé, málnával és pezsgővel 2350 forintba.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
Ezek mellett persze napi friss ételeket is kóstolhatunk például 1750 forintért bablevest borjúnyelvvel, vagy kacsacombot májjal és vadbrokkolival 5350 forintért, utána pedig somlói galuskát 1950 forintért.
Két főnek egy háromfogásos vacsoráért legkevesebb 18 700 forintot fognak kiszámlázni, szervízdíjjal együtt, és ebben még az italok nincsenek benne. Egy pohár borért legkevesebb 1500 forintot fizetünk majd.