Eleged van a brutál vízdíjból? Így harcolhatsz ellene

Pénzcentrum2012. május 9. 08:36

Az emelkedő vízdíjak és a csapadékszegény időjárás hatására egyre többen akarnak saját kutat fúratni. A beruházás hamar megtérül, egy átlagos kerti kutat néhány százezer forintból lehet megépíttetni - írja a Napi Gazdaság.

A kútfúrási szolgáltatás iránti kereslet növekedése érzékelhető, egy-két hónapra előre be vannak táblázva a vállalkozók. A tavaszi és őszi főszezonban változatos ügyfélkör rendel kútfúrást, a kertesház- és üdülőtulajdonosok mellett mezőgazdasági vállalkozók, vagy autómosók is erősítik a keresletet.

A kerti kútból a vezetékesnél jóval olcsóbban lehet (jellemzően nem élelmiszer célú) vízhez jutni, így intenzív használat esetén hamar megtérülhet a beruházás. Az ügyfelek ezzel együtt szinte feltétlenül igyekeznek a lehető legalacsonyabb árat elérni, de nem kérdeznek rá a szakszerű műszaki tartalomra, holott a szakmai feltételeknek megfelelő fúrást 15-25 ezer forintos méterenkénti ár alatt nem lehet megúszni.

Ennek megfelelően egy átlagos kerti kutat néhány százezer forintból lehet megépíttetni, ami a helyenként akár 1000 forintos köbméterenkénti vezetékes vízhasználati díjakkal összevetve viszonylag gyors megtérüléssel kecsegtet.

 

Címkék: