Hogy legyen olcsóbb a lakáscsere?

Pénzcentrum2010. április 22. 08:15

Létre lehet hozni egy lakáscsere esetén nyújtható támogatott hitelkonstrukciót - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója. Gyuris Dániel szerint ez a támogatási forma akár a munkaerő-mobilitást is fellendítheti. Május 5-én kerül megrendezésre a Portfolio.hu Jelzáloghitelezés és Lakásfinanszírozás Magyarországon 2010. c. konferenciája, melynek Gyuris Dániel is meghívott előadója.

Jól meghatározott személyi feltételkörnek és a legnagyobb szegmenset jelentő ingatlan-értékhányadnál lehet létrehozni egy lakáscsere esetén nyújtható támogatott hitelkonstrukciót - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója. Gyuris Dániel szerint fontos az is, hogy egy ilyen hitelt rövid idő intervallumra adjanak, mert a lakásváltás az első 2-3 évben jelent igazi pluszterhet.

Lényeges, hogy egy ilyen, a piacot ösztönző támogatási forma ne legyen többször egymás után lehívható, és el kellene kerülni a szociálpolitikai kérdéseket is - vélekedett a vezérigazgató. Kiemelte ugyanakkor azt is, lehet, hogy kevés szűkítő feltételt kellene meghatározni, hiszen ez a támogatási forma a munkaerő-mobilitást is fellendítheti.

Az FHB szerdai közgyűléséről és az azt követő sajtótájékoztatóról itt olvashat:

2010.04.21 12:15
Stabil építkezésre készül az FHB

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2010.04.21 13:43
FHB: sok múlhat a Fidesz lépésein

Május 5-én kerül megrendezésre a Portfolio.hu Jelzáloghitelezés és Lakásfinanszírozás Magyarországon 2010. c. konferenciája, melynek Gyuris Dániel is meghívott előadója.

Címkék: