Súlyos árat fizetnek a panelprogramért

MTI2010. január 19. 11:32

Példátlanul hosszú, 15 hónapos átfutási idő után csak az elmúlt év végén döntött az önkormányzati minisztérium a 2008 őszén beadott 73 kaposvári panelpályázat csaknem harmadának sorsáról - írja keddi számában a Somogyi Hírlap.

A jó hír az, hogy valamennyi pályázat nyert, a rossz, hogy emiatt a lakóknak tetemes pluszköltséggel kell számolniuk. A felújításhoz szükséges állami egyharmadrész kifizetését csak 2012 végére ígérte a minisztérium - olvasható a panel-felújítási pályázatról beszámoló cikkben.

Hegedűs János, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. irodavezetője a megyei napilapnak elmondta, a lakóközösségek két lehetőség közül választhatnak: vagy egy bankhoz fordulnak, amelyik megelőlegezi a beruházás költségeinek állami részét, s akkor a kamatot kell fizetniük a lakóknak, hiszen két évet egyetlen vállalkozó sem tud várni a pénzére, vagy vár a lakóközösség 2012-ig, s csak akkor vág bele a felújításba. Az árkülönbözetet azonban így is nekik kell állniuk, akármelyiket választják, pluszköltségük merül föl a beruházással kapcsolatosan - tette hozzá.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármesterének információi szerint a 73 kaposvári pályázatból csupán egyetlen rendelkezik az állammal megkötött szerződéssel. Közölte: az önkormányzat a rá eső egyharmadot a számlák alapján folyamatosan fizeti.

Címkék: