Hol vehet a legdrágábban ingatlant?

Pénzcentrum2009. március 24. 11:00

A legdrágább hely ingatlanvásárlás szempontjából jelenleg Monaco: a törpeállam Londont ütötte ki az első helyről.

Monaco- ban ugyanis a négyzetméterenkénti ár az 50 ezer eurót, azaz 15 millió forintot is elérheti. A második helyezett Londonban ezzel szemben csak 28 ezer euró (8,3 millió forint) a legdrágább lakások négyzetméterenkénti ára, Manhattan- ben ez a szám csupán 16 ezer euró (4,7 millió forint).

Egy nemrég készült felmérés szerint az ingatlanok értéke 17 százalékkal esett Londonban, és 25 százalékkal Hong Kong-ban.

Az irreálisnak tűnő ingatlanárak nem véletlenül ilyen magasak: Monaco- ban nincs jövedelemadó, a társasági adó alacsony, ezáltal adóparadicsom mind a lakosság, mind a helyi bejegyzésű cégek számára.

Ugyanakkor Monaco az utolsó jelentős adóparadicsomként nemrég csatlakozott azon területek sorához, amelyek enyhítenek az adótitkon, és csatlakoznak a bankszámlák adatainak cseréjéről szóló nemzetközi megállapodásokhoz.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Monaco -más adóparadicsomokkal együtt- el akarja kerülni azt, hogy az adócsalóknak menedéket nyújtók feketelistáján szerepeljen.

Címkék: