Diákok, figyelem! Ezekben az intézményekben nem lesz őszi szünet 2024-ben

Pénzcentrum2024. október 7. 09:46

Hamarosan pihenhetnek egy kicsit a közoktatásban, szakképzésben és felsőoktatásban tanuló diákok; közeleg az őszi szünet. Nem minden felsőoktatási intézményben tartanak azonban szünetet a hallgatóknak - figyelmeztet az Eduline. Míg a legtöbb egyetemen legalább 4-5 hétköznapon keresztül otthon pihenhetnek a hallgatók, vannak olyan intézmények, ahol csak az október 23-i és november 1-jei munkaszüneti napokkal kell beérniük a diákoknak.

Nem tartanak őszi szünetet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Miskolci Egyetemen sem. Azoknak tehát, akik a felsorolt intézmények valamelyikében tanulnak, a szorgalmi időszak végéig/a téli szünetig kell várniuk arra, hogy egy kicsit kifújják magukat - írták.

Az őszi szünet a közoktatási intézményekben 2024. október 26. (szombat) és 2024. november 3. (vasárnap) közé esik idén a tanév hivatalos rendje szerint. A felsőoktatási intézmenyek azonban ettől eltérhetnek, sem a tanévkezdés, sem a szünetek időpontja nem egységes. Ezért mindig az adott intézmény tájékoztatását kell alapul venni!

Címkék:
egyetem, oktatás, felsőoktatás, tanév, október, szünet, diák, őszi szünet, november, diákok, egyetemista, egyetemisták, egyetemek, tanév rendje,