Újabb fejlemények derültek ki a gyerekeket érintő szexuális zaklatások ügyében: ezek a tények

Pénzcentrum2024. szeptember 30. 19:03

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia 2024-es orlandói konferenciáján bemutatásra kerülő új tanulmány aggasztó eredményeket tárt fel a közösségi média és a gyermekek elleni szexuális erőszak kapcsolatáról- írja a CNN.

A kaliforniai kórházban végzett kutatás szerint a 2018 és 2023 között szexuális erőszak miatt kezelt 10-18 éves gyermekek 7%-a állította, hogy a közösségi média segítette elő a kommunikációt az elkövetővel. Ez az arány 12%-ra emelkedett azon eseteknél, ahol az elkövető nem állt rokonságban az áldozattal.

Dr. Shalon Nienow, a tanulmány vezető szerzője hangsúlyozta: "A közösségi média a gyermekek és szerdülők számára a kommunikáció mindenütt jelenlévő formája, amely a biztonság és a 'barátság' hamis érzését keltheti azokkal, akikkel online találkoznak."

Az áldozatok átlagéletkora 13 év volt, 89%-uk lány. Az elkövetők 80%-a felnőtt férfi volt.

Nienow szerint a frissebb adatok még magasabb arányokat mutatnak a közösségi médiához köthető támadásoknál. Anna Akerman, az Adelphi Egyetem docense rámutatott: "Régebben általában elég volt tudni, hogy hol vannak a gyerekek, de ma már a szexuális zaklatás és a ragadozás az otthonainkban is megtörténhet anélkül, hogy a szülők tudnának róla."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szakértők hangsúlyozzák a szülők és gyermekek közötti nyílt kommunikáció fontosságát. Az Instagram nemrég új biztonsági funkciókat vezetett be, amelyek lehetővé teszik a szülők számára, hogy lássák, milyen fiókokkal üzentek nemrég a gyermekeiknek. A szakértők javasolják, hogy a szülők kísérjék figyelemmel gyermekeik online tevékenységét és beszélgessenek velük a lehetséges veszélyekről.

Címkék:
gyerekek, oktatás, kutatás, tanulmány, szexuális zaklatás, közösségi média,