180-200 ezer forintot kapnak ezek a magyar családok: csak egy papírt kell kitölteni

Pénzcentrum/MTI2024. szeptember 29. 14:02

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon.

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte hivatalos Facebook oldalán Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a videóban azt mondta: az elmúlt években több mint 450 ezer laptopot igényeltek és kaptak a családok. Ezeket azóta már használhatják is a gyerekek a mindennapos tanulásban, a leckeírásban vagy akár az Okosportál böngészésénél - közölte.

Idén folytatódik ez a program, további több mint százezer laptopot kapnak ingyenesen a magyar diákok - tette hozzá. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára arról beszélt, hogy notebookigénylést - mivel a gyermek még kiskorú - a szülő, a gondviselő nyújthatja be október hetedikéig. Ehhez be kell lépnie gyermeke iskolájának Kréta rendszerébe, ott az eszközigénylés vagy tárgyi eszköz ügyintézés menüpontot kell választania. Fontos, hogy nem a gyermek, hanem a szülő adatait kell megadni a személyi igazolványban foglaltaknak megfelelően, majd a regisztráció benyújtása gombra kattintani - ismertette a köznevelési államtitkár.

Értékes gépek

Átlagosan nettó 180 ezer forint értékben kaptak uniós pénzből beszerzett új laptopokat az iskolások az államtól. A gépek a szakértők szerint igen strapabírók, ám gyenge a teljesítményük - írta meg korábban a 24.hu egy előző osztási hullámra reflektálva. Ebből kiinduval vélhetően hasonló áru, hasonló kategóriájú gépek várják idén is a pályázókat.

Címkék:
pályázat, oktatás, közoktatás, program, laptop, iskolások,