Megrázó: veszélyes emberek távozhattak önként a hazai gyerekvédelemből, nem voltak kevesen

Pénzcentrum2024. szeptember 17. 09:51

A gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár szerint veszélyesek a gyerekekre, és jobb, hogy önként távoztak  azok a gyermekvédelemben dolgozók, akik nem írták alá a kifogástalan életvitel ellenőrzésére vonatkozó adatlapot - nyilatkozta a politikus a Népszavának.

Fülöp Attila államtitkár szerint az, aki megtagadta az együttműködést (ez a gyerekvédelmi főigazgatóság adatai szerint az oktatási intézményekben dolgozók több mint 6 százaléka), „valami olyat akart elrejteni, amiből kiderülhet, hogy alkalmatlan az állami gondozásban lévő gyermekek nevelésére”.

Veszélyes a gyerekekre, jobb, ha önként távozik, aki nem vállalja az adatlap aláírását az életvitelének ellenőrzésére

– mondta a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a lapnak.

Korábban a Pénzcentrumon beszámoltunk róla, hogy az új törvény nemcsak a pedagógusok körében vált ki elégedetlenséget, rengeteg nevelőszülő is felmondott azok után, hogy az új gyermekvédelmi törvény értelmében átvilágításnak kellene alávetniük magukat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Fülöp Attila kiemelte, hogy szerinte a gyermekvédelmi törvény minden alkotmányossági próbát kiáll, majd hozzátette, hogy eddig összesen 2 291 kifogástalan életvitel ellenőrzést zártak le, ebből négy esetben állapítottak meg kifogásolható életvitelt, amely főleg a büntetett előéletre vonatkozó adatokból derült ki. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatás vagy további alkalmazás kérdésében minden esetben a munkáltató hozza meg a végleges döntést.

Címkék:
gyerekek, iskola, oktatás, pedagógus, államtitkár, új gyermekvédelmi törvény,