Most érkezett! Lövöldözés volt egy középiskolában: minimum 4 halott

Pénzcentrum2024. szeptember 4. 20:17

A Georgia állambeli Winder városában található Apalachee középiskolában történt lövöldözés legalább négy halálos áldozatot követelt - közölték helyi rendvédelmi források. Az incidensben mintegy 30 ember sérült meg, bár egyelőre nem tisztázott, hányan szenvedtek lőtt sérüléseket - közölte a CNN.

A hatóságok tájékoztatása szerint egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. Az Atlantától körülbelül egy órányira fekvő település iskolája előtt készült felvételeken számos mentőautó és jelentős rendőri jelenlét látható. Az atlantai egészségügyi rendszer szóvivője megerősítette, hogy egy lőtt sérültet helikopterrel szállítottak a kórházba.

A környékbeli iskolákba járó diákok szülei a helyszínre siettek, hogy meggyőződjenek gyermekeik biztonságáról. Egy szülő elmondása szerint munka közben kapott SMS-t a folyamatban lévő lövöldözésről, ezért azonnal a helyszínre indult.

"Mindent otthagytam és idehajtottam. Az utca végén kellett leparkolnom, és gyalog jöttem, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a gyermekem jól van" - nyilatkozta egy anonim szülő a CNN-nek. A hatóságok jelenleg a szülők és diákok újraegyesítésén dolgoznak - közölte Jud Smith, Barrow megye szeriffje egy korábbi sajtótájékoztatón.

Friss! Egy diák nyitott tüzet társaira és tanáraira egy Georgia állambeli középiskolánál szerdán, a lövöldözésben négyen meghaltak, legkevesebb kilenc ember megsebesült - közölték a hatóságok. Georgia állam nyomozó irodája a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy az iskola tanulója, a 14 éves Colt Gray volt a támadó, akit őrizetbe vettek az Atlantától 80 kilométerre fekvő Winden városban, az Appalachee High School épületénél. Az áldozatok személyazonosságát egyelőre nem közölték, annyit tudni, hogy két diák és két felnőtt van köztük. A sebesülteket kórházba vitték.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A helyi rendőrhatóság arról számolt be, hogy az iskola biztonságáért felelős rendőr az első lövések eldördülését követően néhány percen belül a helyszínen volt, és megadásra kényszerítette a támadót. Jud Smith, Barrow megye rendőri vezetője elmondta, hogy "a lövöldöző gyorsan tisztába jött azzal, hogy amennyiben nem adja meg magát, a rendőrtiszt által leadott lövés végez vele".

Chris Hosey, Georgia nyomozó irodájának igazgatója úgy nyilatkozott, hogy intenzív nyomozás zajlik a bizonyítékok összegyűjtésével és meghallgatásokkal annak érdekében, hogy az erőszakos cselekmény indítékát kiderítsék. Az AP hírügynökség és a bostoni egyetem közös adatbázisa szerint tavaly 42 súlyos lövöldözésében 217-en haltak meg az Egyesült Államokban.

Címkék:
iskola, oktatás, egyesült államok, diák, hatóság, diákok, sérült, usa, áldozat, sérülés, halott, áldozatok, amerikai egyesült államok, lövöldözés, iskolai lövöldözés,