Kedden 270 iskolában volt bombariadó: a rendőrség terrortámadásként vizsgálja az eseteket

Pénzcentrum2024. szeptember 3. 14:25

Kedden közel 270 szlovákiai iskolát kellett evakuálni bombariadó miatt. Az ilyen tréfálkozás súlyos következményekkel járhat. A rendőrség terrortámadás ügyében indított nyomozást. A tettest akár 25 év börtönre vagy életfogytiglanra is ítélhetik.

Matúš Šutaj Eštok, a Hlas párt belügyminisztere, délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a rendőrség minden szükséges intézkedést megtett, és jelenleg értékelik a bombaveszély valószínűségét.

Tomáš Drucker oktatásügyi miniszter elmondta, hogy az érintett iskoláknak azt javasolták, hogy 11 órakor függesszék fel a tanítást. Bár reméli, hogy a riasztás vaklárma, a gyermekek biztonságát mindenek elé helyezik - írja a parameter.sk.

Az oktatásügyi minisztérium reggel figyelmeztette az iskolákat, hogy tartsák szemmel a beérkező e-maileket, hogy időben értesüljenek a fenyegetésről. Drucker elítélte a történteket, és figyelmeztetett, hogy az ilyen tréfálkozás súlyos következményekkel járhat. Az érintett iskoláknak azt javasolta, hogy az iskola területén kívül tartsanak alternatív foglalkozásokat.

A rendőrség terrortámadás ügyében indított nyomozást. A tettest akár 25 év börtönre vagy életfogytiglanra is ítélhetik. A portál szerint az üzenetben az állt:

Megölöm magukat és a gyerekeiket

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

és hogy a bomba déli 12 órakor fog felrobbanni. Az e-mailben azt is közölték, hogy a támadást a "dnyipropetrovszki őrültek" hajtják végre.

Miután egyik iskolában sem találtak robbanószert, a diákokat visszaengedték az osztálytermekbe. Csehországban is több száz iskola kapott fenyegető e-mailt kedden, melyek szerint az iskolákat aláaknázták. A cseh rendőrség egyelőre nem talált bizonyítékot arra, hogy valódi veszély fenyegetne.

Címkék:
rendőrség, iskola, oktatás, bombariadó, bomba, iskolakezdés, iskolak, terrorcselekmény,