Bonyolódik a Madách Gimnázium ügye: megszólalt a tantestület, ebben nincs köszönet

Pénzcentrum2024. augusztus 31. 21:02

Mint ismeretes augusztus 28-án a Belügyminisztérium azonnal hatállyal felmentette a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját. Most megszólalt a tantestület is.

Mint ismeretes augusztus 28-án a Belügyminisztérium azonnali hatállyal felmentette a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját, mert az intézmény nem akarta betartatni azt az új jogszabályt, miszerint a tanulóktól iskolakezdéskor el kell venni a mobiltelefonjukat. Erre reagált a Belügyminisztérium a kirúgással. Az indokuk: Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt – közölték.

Az esetre most reagált az iskola tantestülete is. Ezt lentebb változtatás nélkül közöljük:

Most, hogy gazdagságodból kicsi rész az enyém csak, mit tehetek mást, mint hogy megmutatom, ha erőm lesz: gondosan őrzöm a sok-sok jót, semmit se feledtem.” (Janus Pannonius)

Talán soha nem kezdtünk még iskolaévet ennyire nehéz helyzetben. 24 éve tartó együttműködésünk igazgatónkkal, Mészáros Csabával, felfoghatatlanul és cezúraszerűen ért véget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A felmentés tényét, módját és indoklását továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk. A tanévet szeptember 2-án elkezdjük. A tantestület számára nem kétséges, hogy mi a feladatunk, küldetésünk: megőrizni, megtartani a Madáchot olyannak, amilyenné Mészáros Csaba 24 évig tartó igazgatósága és az azt megelőző 120 év alatt vált. Továbbra is diákjaink a legfontosabbak számunkra, s hogy ez az értékrend hiteles, mutatja volt és jelenlegi tanítványaink szerető támogatása.

Az elmúlt 24 év során meghatározóvá vált szellemiség, amelynek legfontosabb alkotóelemei a humánum és diákközpontúság, a gondolkodásra és alkotásra ösztönző légkör, a befogadó közösség, megőrződik. A tantestület hitet tesz mindezek mellett.

Címkék:
oktatás, mobiltelefon, gimnázium, gimnáziumok,