Iskolakezdés előtt megrohanták a vásárlók a magyar boltokat: mindenki ezt keresi most

Pénzcentrum2024. augusztus 22. 17:31

Közeleg az iskolaév kezdete, augusztusban az iskolafelszerelések iránti fokozódik keresletet, amely a korábbi évek tapasztalatai alapján egészen szeptember közepéig tart.

Idén nyáron eddig a legnagyobb számban füzetet, iskolatáskát, írószert és tolltartót, vízfestéket és ecsetet, valamint a geometriai feladatok megoldásához szükséges felszerelést (pl. vonalzót, körzőt) rendeltek az ügyfelek az eMAG.hu-ról. Ezen kívül népszerűek az egy-egy adott évfolyam igényeire szabott, 15-20 ezer forintos tanszercsomagok is, amelyek az előbbi felszerelést egyben tartalmazzák.

A back-to-school szezon kezdetén az online piactérről számológépeket is sokan rendeltek: ezek közül a több száz funkciót kínáló, 8-10 ezer forintos tudományos kalkulátorok a legnépszerűbbek, alapfunkciós modellt kevesebben rendelnek – ilyen valószínűleg a legtöbb családnál eleve van otthon.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Egy tipikus e tanszervásárló idén nyáron 10-11 ezer forintért rendelt iskolatáskát, ezek közül például a minecraftos volt az egyik legnépszerűbb tematika, de a top termékek közt olyan táska is akad, amelyben a ledes biztonsági világítást, illetve a külső akkumulátor számára USB-kivezetést is tartalmaz. Idén nyáron népszerűek még a háton való viselés mellett kerekeken gördíthető iskolatáskák is, de a top termékek közt alap tanszerekkel felszerelt szettek is megtalálhatók.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tolltartót egy tipikus ügyfél 5-6 ezer forint körüli értékben, füzetet 400-1000 forint közötti összegért rendeltek, vonalzót, körzőt és más geometriai felszerelést pedig jellemzően ezer forint alatti áron, míg vízfestékre, ecsetre 1-2 ezer forint közötti összeget szánt egy ügyfél az eMAG-nál.

Tanszerek esetében is hódít a csomagautomatás átvétel

Júliusban és augusztus első felében az iskolaszert tartalmazó rendelések közel 65 százalékát vették át csomagautomatában vagy csomagponton, és közel 30 százalékát kérték házhoz szállítással. Tízből nyolc-kilenc ebben az időszakban rendelt iskolafelszerelési termék adatlapján szerepelt a Genius-logó: az ilyen termékek megrendelése esetén a Genius hűségprogramot aktiváló ügyfelek előzetesen meghatározott rendelési érték elérése esetén ingyenes kiszállításra vagy csomagautomatás átvételre váltak jogosulttá - így a tanszerek online rendelése számukra nem járt extra költséggel.   

Címkék:
forint, termékek, ügyfelek, forintárfolyam,