Hidegzuhany 1,7 millió magyar családra: hiába várják a pluszpénzt, súlyos, ami most kiderült

Pénzcentrum2024. augusztus 9. 08:44

A kormány szerint "magabíró polgárokra és családokra van szükség", ezért nem emelik a családi pótlékot - mondta a családügyi államtitkár. Holott például a tanszerek átlagon felül drágultak. A KSH adatai szerint egyébként 2023-ban több mint 1,7 millió család részesült családi pótlékban Magyarországon.

Nem fogják megemelni a családi pótlékot - mondta az RTL Híradónak a családügyekért felelős helyettes államtitkár, Beneda Attila. Annak ellenére nem kapnak extra segítséget a családok, hogy a KSH szerint idén 7,4 százalékkal kerülnek többe a tanszerek, mint egy évvel ezelőtt - ez az emelkedés átlag feletti.

Az államtitkár kifejtette: a kormány 2010 óta munkaalapú társadalmat igyekszik építeni – mondta Beneda Attila, aki azt hangsúlyozta, hogy a kormány intézkedéseinek háromnegyede a munkaviszonnyal rendelkező családokra fókuszál.

Magabíró polgárokra és családokra van szükség, ehhez a kormány minden támogatást megad

- mondta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A KSH adatai szerint egyébként 2023-ban több mint 1,7 millió család részesült családi pótlékban Magyarországon.

Címkék:
kormány, családi pótlék, oktatás, ksh, drágulás, iskolakezdés, államtitkár,