Egy éve volt utoljára ilyen akció a hazai boltokban: lépett a Lidl, SPAR - külön akciós újságot nyomtattak

Pénzcentrum2024. augusztus 1. 18:55

Már csak egy hónap ván hátra, és kezdődik az új tanév. A készülődés igencsak megterheli a magyar családokat, hiszen az iskolakezdés gyermekenként akár az 50 ezer forintra is rúghat. Szerencsére az idei évben is széles tanszer-kínálattal és erős akciókkal várják a szülőket az áruházláncok, így sokat spórolhat, aki körültekintően vásárol.

Alig több mint egy hónap van hátra a nyári szünetből és megkezdődik a 2024/25-ös tanév. Mint arról a tanév rendjét rögzítő rendelet alapján mi is beszámoltunk, A 2024/25-ös tanév 2024. szeptember 2-án kezdődik és 2025. június 20-án ér véget.

Az iskolakezdésig azonban még sok a teendő, mind az intézményeknek, mind a szülőknek és a diákoknak is akadnak feladatai szép számmal, hogy felkészülten indulhasson el szeptemberben az oktatás. Épp a minap írtunk róla például, hogy augusztus 1-jén megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Negyvenkét kiadó több mint 2200 tankönyve volt elérhető azon a listán, ahonnan az iskolák választhattak" és amelyben benne volt az Oktatási Hivatal (OH) által az elmúlt tanévben kifejlesztett csaknem 200 tankönyv is

- Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára.

Robbantották a tanszer-akciókat a boltláncok

Noha a tankönyvekről már nem a családoknak kell gondoskodnia a legtöbb hazai intézményben, az egyéb tanszerek beszerzése így is komoly terhet jelent. Az iskolakezdés költségei ugyanis, még az ingyenes tankönyvek mellett is rendkívül magasak. A Pénzcentrum iparági információi szerint

az iskolakezdés gyerekenként akár az 50 ezer forintot is meghaladhatja idén,

és ebben a méret- és szezonváltás miatt szükséges ruhák ára nincs benne. A legmélyebben pedig annak kell a zsebébe nyúlnia, akiknek a gyermeke most kezdi az általános iskolát vagy abban a korban van, ahol már szükséges a tanuláshoz digitális eszközöket is beszerezni. Jó hír, hogy az idei évben is kétszer utalják a családi pótlékot augusztusban, ezzel is enyhítve a szülők terheit.

Idén tehát rendkívül fontos szerepe lesz annak, hogy milyen áron szerezhetők be a tanszerek, hiszen a magyarok igencsak árérzékenyek. Nem véletlenül feküdnek rá erre az időszakra a hazai FMCG-hálózatok: Az ALDI, Lidl, Penny, Tesco, Spar ilyenkor hagyományosan feltölti a készleteit a különböző tanszerekkel, köztük írószerekkel és füzetekkel is.

Szinte mindegyik láncban megtalálhatóak már a szükséges felszerelések, és van, ahol az aktuális akciós újságban hirdetik a különböző iskolakezdéshez kapcsolódó termékeket, de akad olyan áruházlánc is, amelyik önálló kedvezményes katalógussal segíti a vásárlókat a tájékozódásban. Érdemes átlapozni mindegyik akciós újságot, ugyanis

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

ha nem egy helyen veszünk meg mindent, hanem hajlandóak vagyunk több boltba is elmenni, rengeteg pénzt spórolhatunk.

Írtunk például arról, hogy megjelent a Lidl legújabb iskolakezdési katalógusa, amelyben a legfontosabb tanszerek, kreatív eszközök, könyvek és egyéb, tanuláshoz kapcsolódó termékek széles választéka található meg. De beszámoltunk már arról is, hogy kedvező ár-érték arányú, minőségi tanszereket és újrahasznosított alapanyagokból készült írószereket kínál akciós kiadványában az idei iskolakezdéshez a SPAR Magyarország. Az Interspar hipermarketek kínálatában csaknem ezerféle árucikk található meg a kategóriában.

És akkor nézzünk néhány konkrét példát! Amennyiben fellapozzuk az ALDI eheti akciós újságját, akkor tematikus oldalakon tárul elénk a tanszerek garmadája. A teljesség igénye nélkül, az ALDI-ban lehet kapni tolltartót már 1999 Ft-ért, iskolatáskát pedig 9999 Ft-ért. Érdekesség azonban, hogy az ALDI és a csőveszteséges Tesco sem (utóbbinál még a heti akciós újságba sem fért be egytelen iskolakezdési akció sem) rukkolt elő egyelőre az iskolai különkiadványával, mint azt tette például a LIDL és a SPAR is.

A Lidl 17 olalas akciós magazinnal készült az iskolakezdésre, míg az Interspar hipermarketek dedikált akciós újságja 15 oldalon listázza a különböző tanszereket és egyéb iskolekezdésez szükséges kiegészítőket. A fenti két példánál maradva, a SPAR-ban már lehet kapni tolltartót 1299 Ft-tól, míg hátizsákokat 1799 Ft-tól 16990 Ft-ig listáz az akciós újság. A Lidl-ben pedig van iskolatáska szett, ami a tornazsákot és a tolltartót is tartalmazza és 19 999 Ft-be kerül; de sima ergonomikus iskolatáska is van most 5999 Ft-ért.

Fontos változások a 2024/25-ös tanévben!

Persze lesznek fajsúlyos változások is a 2024/25-ös tanévben: mint a Pénzcentrum is beszámolt róla: az Országgyűlés nemrégiben elfogadott törvénymódosítása jelentős változásokat hozott a magyarországi iskolákban a mobiltelefon-használat szabályozása terén. A lépés nem aratott osztatlan sikert: bár a Pénzcentrum kutatása szerint a szülők többsége egyetért az intézkedéssel, a diákszervezetek tiltakoznak a szeptembertől élesedő iskolai mobiltelefon-tiltás ellen.

 

Címkék:
akció, iskola, aldi, lidl, általános iskola, iskolakezdési támogatás, tanév, spar, iskolakezdés, tanszer, tanévkezdés, suli, akciók, akciós újság, akciós, szülők, tanszerek, akciós kiadvany, sulikezdés, lidl áruházak,