Nagyon fontos tudnivaló jött az érettségikről: ezt közölte az Oktatási Hivatal

MTI2024. július 29. 18:00

A középszintű szóbeli vizsgákkal sikeresen zárult a május-júniusi vizsgaidőszak, több mint 3000 bizottság előtt mintegy 112 000-en tettek érettségi vizsgát - közölte az összesített eredmények alapján az Oktatási Hivatal (OH).

Mint a hivatal közölte: az érettségizők idén is "az elmúlt évek átlagának megfelelően" teljesítettek. A tavaszi vizsgaidőszakban 208 779 rendes, 117 937 előrehozott és 12 390 szintemelő vizsgát tettek az érettségizők. Az ismétlő, kiegészítő, javító-, illetve pótlóvizsgák száma együttesen több mint 8000 volt - írták.

Az összes megszerzett jegy átlaga idén is meghaladta a 3,8-at. Míg középszinten a kiemelt érettségi tárgyakból (magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából, fizikából, kémiából és biológiából) az elmúlt öt év átlagától csak minimálisan tértek el, angolból és németből jelentősen javítottak a vizsgázók. Emelt szinten pedig valamennyi kiemelt tárgyból az elmúlt öt év átlagánál jobb eredményt értek el - részletezte az OH.

Megemlítették, hogy idén már mindenki az új követelmények szerint érettségizett. A vizsgákon fennakadás nem volt, "az új vizsgakövetelmények is jól vizsgáztak" - közölték.

Címkék:
vizsgálat, oktatás, érettségi, hivatal, oktatási hivatal, szóbeli, érettségizők, oktatásügy, érettségi vizsga, oktatás hivatal,