Felvételi 2024: itt teheti fel a kérdéseit, akinek nem világos a pontszámítás

MTI2024. július 25. 18:16

Az új pontszámítási rendszerrel kapcsolatos kérdések esetén az Oktatási Hivatal (OH) a felvételizők rendelkezésére áll - közölte a hivatal csütörtökön. Azt írták: az OH minden jelzést feldolgoz és egyedileg megvizsgál. Az intézményi pontokat érintő kérdések megválaszolásához pedig az érintett felsőoktatási intézményt is bevonják - tették hozzá.

"Amennyiben a jelentkezőnek a pontszámítás szabályaival vagy az azonos szakon, de különböző jelentkezési helyeken adódó eltérő pontszámmal kapcsolatban kérdése van, javasolt a felvételi tájékoztató vonatkozó részének ismételt áttekintése" - olvasható a közleményben, amely szerint a jelentkezők az info@felvi.hu e-mail-címen is jelezhetik kérdéseiket.

Tudatták azt is, hogy a jelentkezők a felvi.hu felületén elérhető E-felvételiben kapnak besorolási döntést az eredményről, emellett e-mail-értesítést is küld a hivatal. A besorolási döntéssel szemben jogorvoslati kérelem terjeszthető elő - hívta fel a figyelmet az OH.

Címkék:
egyetem, oktatás, felvételi, ponthatár, jelentkezés, hivatal, felvétel, kérelem, felvételi ponthatárok, oktatási hivatal, egyetemista, ponthatárok, jelentkezők, felvételizők,