Megszólalt a BGE: jelentősen emelkedett a felvettek létszáma

Pénzcentrum2024. július 24. 20:20

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE), Magyarország legnagyobb gazdaságtudományi képzőhelyén szeptemberben 5 948 elsőéves kezdheti meg tanulmányait. A BGE továbbra is piacvezető a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás és az emberi erőforrások gazdasági alapszakon, ezekre összesen 3 850 hallgató nyert felvételt.  

„A BGE 20 000 hallgatójával a legnagyobb hazai gazdaságtudományi képzőhely, az ország legtöbb és legjobb hallgatóit vonzza a Budapesti Corvinus Egyetemmel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel együtt. Az elmúlt időszakban hatékony lépéseket tettünk a modernizálás, a tananyag-, valamint a teljesíthető tanulmányi követelmények fejlesztése terén. Az idei felvételi eredmények is visszaigazolják, hogy jó úton járunk” – hangsúlyozta Dr. Andor György, a BGE nemrég megválasztott új rektora.  

A BGE piacvezető gazdaságtudományi alapszakjai mellett jelentősen emelkedett a felvettek létszáma az egyetem szintén üzleti fókuszú kommunikáció- és médiatudomány, valamint nemzetközi tanulmányok alapszakjain is, amelyekre 380 elsőéves nyert most felvételt.

Továbbra is népszerűek a BGE mesterképzései, ezeken szeptembertől már összesen 650 hallgató kezdi meg tanulmányait.

A BGE angol nyelvű képzésein ősztől több mint 1 000 - 600 magyarországi és várhatóan több mint 400 nemzetközi - hallgató tanul majd.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A pótfelvételi eljárás keretében július 30. és augusztus 7. között a meghirdetett szakok többségére még lehet jelentkezni.  

 

Címkék:
oktatás, magyarország, hallgató, nemzetközi, tanulmány, nemzetközi kereskedelem,