Sok diák még a nyarat is tanulással tölti: ezt kell most tudnia annak, aki nyelvvizsgára készül

MTI2024. július 15. 13:28

A vakáció ideje alatt is elérhető a térítésmentes, nyelvtanulást segítő applikáció. A játékos, érdekes feladatok az angol és a német nyelvi kompetenciák fejlődését segítik.

Az Idegennyelvi Felkészítő Modul (IFM) minden általános és középiskolás számára térítésmentesen elérhető a KRÉTA - felületen használt azonosítóval. A KRÉTA IFM tanári moduljának segítségével pedig a pedagógusok állíthatnak össze személyre szabott leckéket és feladatokat, figyelembe véve a diákok egyéni igényeit és tanulási ütemét. Az IFM az általános iskola harmadik, negyedik osztályától egészen a nyelvvizsga és érettségi szintig ajánlott a diákok számára.

"Más tantárgyakkal ellentétben a nyelveknél nem a lexikális tudás az elsődleges, hanem a kompetencia, a készségfejlesztés, ezért is fontos, hogy folyamatosan foglalkozzunk vele" - hangsúlyozta Miholics Zoltán, az Idegennyelvi Felkészítő Modul szakmai vezetője.

Az IFM-ben a fejezetek feladatai tematikailag egybe tartoznak, a megoldásuk napi fél órát vesz igénybe. A tananyagfejlesztési és módszertani vezető hozzátette, hogy egy-egy lecke 3 - 7 perc alatt megoldható, minden leckéből elsajátítható 6-8 új kifejezés, nyelvi fordulat. Az applikáció beszéltet, hallás utáni, szövegértési feladatokat kínál, tehát napról napra bővíti a nyelvtudást.

Miholics Zoltán az eredményes nyári nyelvtanulási praktikák közé sorolta, hogy a diákok úgy illesszék be a napirendjükbe az applikáció használatát, hogy állandó napszakokat, időintervallumokat válasszanak, így a rendszeres tanulás két-három hét után szokássá válik, kialakul a rutin.

Címkék:
iskola, oktatás, általános iskola, érettségi, nyelvvizsga, nyelvtanulás, tanulás, iskolakezdés, diák, diákok,