Só: ha nincs, az a baj, ha van, az a baj

Magyar Hírlap2016. szeptember 19. 10:10

Egy éve lépett életbe az a rendelet, melynek célja az volt, hogy egészségesebbé tegye az iskolai étkeztetést, de kritikusai szerint csak azt érte el, hogy az ételek ehetetlenek lettek. A kormányzat a közétkeztetőkre mutogat - írja ma reggel a Magyar Hírlap.


Az egészséges étrend alapvető követelményeinek alkalmazása nem jelenti az ételek ehetetlenségét, számos esetben a közétkeztető szakmai tudásán, kreativitásán, gondosságán múlik, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező étel kerül az asztalra

- jeleztee Rétvári Bence államtitkár, egy parlamenti képviselőtől érkezett írásbeli kérdés válaszában.

A közétkeztetés átalakításának eredményessége vitákat szül. Míg az LMP-s Lengyel Szilvia tegnap arról beszélt, hogy az új rendszerben éhesek maradnak a gyerekek, elégedetlenkednek a szülők és semmit sem tehetnek az iskolák, addig az Országos Gógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet megállapítja, hogy

a sócsökkentést úgy hajtották végre a közkonyhák, hogy a recepteket helyben hagyták, csak a só mennységét csökkentették, pedig más fűszerek felhasználása nem ütközött volna jogszabályba.
Címkék:
karrier, iskola, oktatás, menza, közétkeztetés, ,