Mit tudhat egy középiskolás a pénzügyekről? Most kiderül

MTI2013. szeptember 25. 09:33

A szeptember 30-ai jelentkezési határidőhöz közeledve felgyorsult a PénzSztár nevű, első országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyre való regisztráció, a nagy érdeklődésre tekintettel a versenybizottság október 6-án éjfélig meghosszabbította az október 10-én induló verseny jelentkezési határidejét - közölte a szervező.

A takarékszövetkezeti szektor újszerű kezdeményezése során a középiskolai tanulmányaikat a 2013/14-es tanévben folytató, 14-20 éves diákok mérhetik le négyfős, azonos iskolából érkező csapatokba szerveződve mintegy két hónapon át, hogy mit tudnak a pénzügyekről és a gazdaságról.

A szervező Tas-11 Kft. szerint nemcsak azoknak érdemes indulniuk, akik középiskolájukban gazdasági, pénzügyi oktatásban részesülnek, mivel a verseny célja alapvetően nem a tankönyvi tudás felmérése, hanem a versenyzők logikai, asszociációs képességének a feltérképezése. Eddig már közel 400 csapat regisztrált, a legtöbben Budapestről, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyéből, és van egy határon túli induló csapat is, a vajdasági Zentáról.

Az október 10-én és 17-én lebonyolítandó kétfordulós internetes előselejtezőn legjobbnak bizonyuló 100 csapat területi alapon, az ország 19 megyéjében és Budapesten méri össze tudását november 7-én.

A helyszínenként 5-5 csapatból 28 csapat - a 20 megyei győztes és az országos összesített pontszám alapján legjobb 8 - jut a 7 helyszínen, 4-4 csapat részvételével november 21-én megrendezendő regionális középdöntőbe.

A győztesek a december 5-ei hétcsapatos elődöntőbe kerülnek. Az ott legjobban szereplő négy társaság vehet részt a december 19-én tartandó budapesti döntőben, s küzdhet meg a fejenként 100 ezer forintos fődíjért és az okostelefonért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Még az összesítésben nyolcadik helyezett csapat, vagyis az a regionális középdöntőben kiesett gárda, amely az országos összesített pontszám alapján a kiesettek közül a legtöbb pontot érte el, is értékes nyereményben részesül a támogató szervezetek felajánlása alapján - tudatta a szervező.

 

Címkék:
karrier, iskola, pénzügyek,